Zelf zuurdesembrood maken
Spread the love

Zelf zuurdesembrood maken wordt ook bij ons populair. Het is voor velen een gezond alternatief voor ons klassiek wit of volkorenbrood. Dat wordt door velen moeilijk verteerd. De smaak van zuurdesembrood verschilt grondig van ons vertrouwd dagelijks brood. Het wordt dan ook op een andere manier gebakken en heeft het heel wat meer gezonde voedingsstoffen aan boord. Je ondersteunt de gezondheidsvoordelen van volkorenbrood en zuurdesembrood met het slikken van een evenwichtig samengestelde multivitamine

Wat kan dit zuurdesembrood ook voor jouw gezondheid betekenen?

Zuurdesembrood wordt niet ‘gerezen’ met gist, maar met zure deeg. Desem is dus zuur geworden deeg waar een dun beslag van gemaakt wordt met een mengsel van meel en water. Dat rustig tot fermentatie wordt gebracht. Na enkele dagen begint dit beslag te borrelen en verspreidt het een frisse, zure geur. Aan het deeg wordt een hoeveelheid zure iets toegevoegd om het te laten ‘rijzen’. Desembrood heeft veel meer tijd nodig om te ‘rijzen’ en krijgt daardoor een opvallend volle smaak. Het is ook steviger dan gistbrood. Gist geeft meer volume aan ons brood.

Wat is zuurdesem?

Het brood laten ‘rijzen’ met zuurdesem is een puur natuurlijk proces. Het mengsel van water en meel brengt lucht in het deeg. Desembrood bevat daardoor een grote hoeveelheid lacto bacteriën die spontaan gaan gisten. Deze melkzuurbacteriën bepalen uiteindelijke de samenstelling en de smaak van het zuurdesembrood. Een mengsel van zuurdeeg kan jarenlang bewaard worden. Door voor het bakken van een desembrood een deel van het mengsel te bewaren en te voeden ontstaat telkens een nieuw broodmengsel. Door dit zijn natuurlijk proces wordt steeds meer zuurdesembrood gegeten

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Optimized by Optimole