[fusion_builder_container background_color=”#282a2b” background_image=”https://www.leefnugezonder.be/wp-content/uploads/2015/02/Black_background-1.jpg” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center center” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]
Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?
Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!
[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”25″ bottom_margin=”25″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text][bftpro-form-start 1]
Je Naam: | [bftpro-field-static name] |
*Je Email: | [bftpro-field-static email] |
[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”]
[bftpro-form-end 1][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Om gezond te vermageren is in de eerste plaats gezonde voeding gecombineerd met voldoende lichaamsbeweging onmisbaar. Maar het probleem van overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas en gezond afslanken zit veel dieper. Dat blijkt uit een jarenlang wetenschappelijk onderzoek onder leiding van dokter Luc Evenepoel die ook langdurig betrokken was bij het opstellen van een wetenschappelijk vermageringsprogramma. De resultaten van al deze onderzoeken werden nu gebundeld in zijn recent verschenen boek ‘Levenslank’ . Daaruit blijkt dat gezond afvallen even goed tussen onze oren zit en dus zeker ook een mentale kwestie. Dus voor de twijfelaars onder ons is het nu duidelijk: het Mentale Dieet Plan waar al zoveel over gezegd en geschreven is, werkt écht!
Wat dacht je van gezond en blijvend afslanken dankzij een gezonde voeding, voldoende lichaamsbeweging en enkele eenvoudige tips zoals meer slapen, het kopen van een nieuw eetservies met kleinere borden en het nauwgezet bijhouden van een dagboek? Onmogelijk zeg je? Vraag het dan maar eens aan dokter Luc Evenepoel of lees zijn pas verschenen boek ‘Levenslank’ dat goed op weg is een bestseller te worden. Zijn aanpak lijkt alvast dé dieethype van 2013 te worden. Ook volgens deze wetenschapper bestaan er geen wondermiddelen om eindelijk je gezond streefgewicht te bereiken en ook te behouden.
‘Je kan het allemaal niet geloven wat er allemaal verkocht wordt als wondermiddel om gezond af te slanken’ zegt dokter Evenepoel in zijn jongste boek. “Vergeet alle vermageringspillen, afslankcrèmes, lotions en ongezonde en nutteloze crash diëten. Gezond eten, voldoende lichaamsbeweging en naar de signalen van je lichaam luisteren zijn de enige middelen om gezond te vermageren en je gezondheid niet in gevaar te brengen.
Gezond vermageren kan iedereen
… En gezond vermageren is volgens wetenschappers ook een mentale kwestieVolgens dokter Evenepoel is gezond afslanken zonder crash diëten voor iedereen mogelijk, zelfs zonder dieet. Naast een gezonde voeding en voldoende beweging ligt het probleem van overgewicht op het mentale vlak. Volgens dokter Evenepoel val je met om het even welk dieet op korte tijd veel af. Wanneer je echter in je klassiek eetpatroon hervalt vliegen die verloren kilo’s lichaamsgewicht er zo weer aan. Het grootste probleem is dus lang niet gezond afslanken, maar slank blijven.
“Een dieet is alleen dan doeltreffend als je goede en dus gezonde voedingsgewoonten aankweekt en die hou je uiteindelijk wél vol’ aldus dokter Evenepoel.
Kleine aanpassingen helpen
Na zijn jarenlang onderzoek en het samenstellen van een wetenschappelijk vermageringsprogramma is hij er meer dan ooit van overtuigd dat er tegen overgewicht, zwaarlijvigheid en obesitas geen wondermiddelen bestaan. Zelfs de resultaten van een operatieve maagverkleining zijn niet blijvend als je je eetgewoonten niet aanpast. De enige en doeltreffende manier om gezond en blijvend te vermageren zijn kleine aanpassingen aan je voedingsgewoonten. Met zijn wetenschappelijk onderzoek van dokter Evenepoel komt niet tot wereldschokkende ontdekkingen, maar bundelt eenvoudige tips die iedereen kan toepassen. Kan het eenvoudiger?
Drie basisregels
Gezond afslanken berust volgens wetenschapper Evenepoel en zijn medewerkers op drie basisprincipes: blijf zo dicht mogelijk bij de natuur, eet niet té veel maar gevarieerd.
“Alles start met inzicht”, zegt dokter Evenepoel. Volgens hem eten we allemaal teveel en dit zonder het zelf te beseffen. We eten meestal uit gewoonten en niet uit honger. Eens we dat beseffen zijn we op de goede weg richting gezond streefgewicht.
Extra vermageringstips van dokter Evenepoel:
- Luister naar je lichaam: we eten dus meestal wanneer we geen honger hebben, maar we beschikken van nature nochtans over zowel een hongergevoel als een verzadigingsgevoel. Ons grootste probleem is ongetwijfeld dat we steeds en overal geconfronteerd worden met voedsel. En als we voedsel zien, eten we. Wetenschappelijk onderzoek wees uit dat we veel minder eten wanneer voedsel uit ons zicht staat.
Overgewicht is zeker ook een mentale kwestie. Grote borden doen ons meer eten
- Light voeding doet meer eten: licht producten doen ons nog meer eten. Vetarm of light is daarenboven lang niet altijd synoniem van calorie- arm, integendeel. Sommige vetarme producten bevatten zelfs méér calorieën dan voeding met een normaal vetgehalte. Aan veruit de meeste light producten wordt immers suiker toegevoegd om op smaak te brengen.
- Eet op vaste tijdstippen: overgewicht is volgens Evenepoel niet in de eerste plaats een zaak van caloriën maar van regelmaat. Zij die op vaste tijdstippen behouden hun gezond gewicht. Als we onregelmatig eten, eten we telkens tot we voldaan zijn en dat zorgt op korte termijn voor overgewicht.
- Voldoende slaap: ons gewicht wordt ook beïnvloed door onze hormonen. Leptine is een van die hormonen die proberen ons op ons gezond streefgewicht te houden. Leptine regelt op korte tijd je calorie- opname en op langere termijn je concentratie aan lichaamsvet.
Tijdens je slaap wordt extra leptine aangemaakt. Bij voldoende slaapt, bij voorkeur acht uur, heb je veel meer kans slank te blijven dan zij die minder en onregelmatiger slapen. Koop een kleiner eetservies: dat lijkt voor velen wellicht banaal, maar volgens wetenschapper Evenepoel is het dat zeker niet. ‘We weten allemaal dat we niet uitsluitend met onze maag, maar zeker ook met onze ogen eten”, zo verduidelijkt hij in zijn boek ‘Levenslank’. “Scheppen we een groot bord van pakweg dertig centimeter doormeter boordevol, dan zullen we die portie naar binnen werken en zijn we voldaan. In een kleiner bord van 22 centimeter scheppen we uiteraard een kleinere portie maar die lijkt even groot dan die op een groter bord. We berekenden dat we uit kleinere borden maar liefst 25 procent minder eten. Datzelfde principe geldt ook voor (fris)drank” aldus dokter Evenepoel. Hij wijst er tegelijkertijd op dat ook een kleiner bestek je minder doet eten. Je eet dan trager en je verzadigingsgevoel uit zich pas na gemiddeld vijftien minuten.
Extra tip
Maak kennis met het Mentale Dieet Plan: met het‘Mentale Dieet Plan’ verlies je gegarandeerd blijvend van 5 tot 17 kilo vet! En leer hoe je met ‘dit stappenplan’ je overtollig vet kan verbranden![/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]