proteine shake
Spread the love

Wat zijn whey eiwitten nu precies? Velen vragen zich dat af want eiwitten worden ook hier steeds populairder, zeker als het over snel afvallen gaat. Zij die kampen met ongezond buikvet en overgewicht willen daar zo snel mogelijk en definitief van verlost worden.  Dat is alleen mogelijk in een gezond eet- en leefpatroon met natuurlijke voeding en voldoende lichaamsbeweging.  We kunnen ons vetverbrandingsproces en de mate waarin we ons overgewicht kwijt raken uiteraard een extra hand helpen.  Met eiwitrijke voeding bijvoorbeeld. Daarbij nemen whey eiwitten een bevoorrechtte plaats in.

Wat zijn whey eiwitten precies en wat doen ze met onze gezondheid?

Afvallen zonder het gevreesde jojo effect doen we dus alleen in een gezond eet- en leefpatroon. Gezonde en natuurlijke voeding zonder toevoegingen zorgen voor maar liefst zeventig procent van ons totale gewichtsverlies. De resterende dertig procent moet dan van voldoende lichaamsbeweging komen.

Wat zijn hoogwaardige eiwitten?

Hoogwaardige eiwitten zijn onmisbaar. Niet alleen om onze algemene gezondheid te verbeteren. De beste eiwitten doen ons even goed op een verantwoorde en gezonde manier afvallen zonder het gevreesde jojo effectOp deze manier ben je je overtollige kilo’s aan overgewicht definitief kwijt. De verloren kilo’s komen dus nooit meer terug zoals dat bij de vele extreme en ongezonde crash diëten wel het geval is. Gezond en blijvend afvallen met whey eiwitten is meteen dé verklaring voor de enorme populariteit van koolhydraatarme diëten.

In zo’n koolhdyraatarm dieet eet je veel hoogwaardige eiwitten. Ongezonde crash diëten nemen dit letterlijk. Daar eet je weinig of geen gezonde onverzadigde vetten, vetzuren en trage koolhydraten. Met zo een eenzijdig dieet val je nooit af. Koolhydraatarm dieet betekent lang niet dat je geen koolhydraten meer mag eten. Dat heeft alleen betrekking op snelle koolhydraten zoals geraffineerde witte suiker en zetmeelrijke voeding. Deze twee voedingsstoffen behoren tot de belangrijkste oorzaken van overgewicht en de daarmee in verband gebrachte aandoeningen zoals:

  • Aderverkalking
  • Hart- en vaatziekten
  • Een onevenwichtig cholesterolgehalte met de weinig gezonde HDL- cholesterol en teveel slechte LDL- cholesterol
  • Verstoorde hormonen
  • Hoge bloeddruk
  • Diabetes

Om nog meer van de vele voordelen van eiwitten te genieten, kun je je gezond eetpatroon met natuurlijke voeding aanvullen met supplementen op basis van eiwitten.

Wat zijn whey eiwitten?

Naast gezonde vetten en koolhydraten zijn ook eiwitten of proteïnen een belangrijke bron van onmisbare energie(calorieën). Eiwitten zijn daarbij de bouwstenen van ons lichaam. We bestaan voor gemiddeld twintig procent uit eiwitten. Die zijn vooral aanwezig in onze spieren, organen en in ons bloedplasma. Eiwitten zijn vooral samengesteld uit aminozuren, in totaal 22 verschillende soorten. Daarvan zijn er negen aminozuren die we niet zelf aanmaken. Dat zijn dan de essentiële vetzuren die we uit onze dagelijkse voeding moeten halen.

Whey eiwitten

Zijn de meest hoogwaardige eiwitten waarover we beschikken en zijn afkomstig uit melk. Ze zitten barstensvol biologische eiwitten, lactose, mineralen en vetten.  Alle eiwitten maar vooral whey eiwitten zorgen er voor dat we vlug voldaan zijn en dat dit verzadigingsgevoel  maximaal duurt.  Zo blijft onze honger langer achterwege en eten we vanzelf minder. Met het gekende gevolg: meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen. Met mate gebruikt ondersteunt whey eiwit ieder gezond eetpatroon om makkelijker af te vallen.

Whey eiwitten en onze bloedsuikerspiegel

Whey eiwitten zorgen niet alleen voor snel gewichtsverlies. Ze hebben ook een positief effect op onze bloedsuikerspiegel. Door koolhydraatarm en eiwitrijk te eten, blijft onze bloedsuikerspiegel stabieler. Dat is nodig omdat onze pancreas of alvleesklier minder insuline zou aanmaken. Insuline is een hormoon dat onze vetverbranding en vetopslag regelt. Hoe minder insuline we produceren hoe meer vet we verbranden en hoe sneller we afvallen.

Grotere spiermassa

Whey eiwitten kweken ook meer spieren. Voldoende spiermassa is nodig om makkelijker af te vallen. Ze verbruiken ook energie (calorieën), ook in rust. Met voldoende sterke spieren is het dus best mogelijk al slapend overgewicht te verliezen. Vandaar dat voldoende ontspanning en slaap zo belangrijk is, zeker voor diegenen die iets aan hun overgewicht willen doen.

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Optimized by Optimole