Spread the love

Aardbeien zijn de absolute voorbode van de zomer, ook al zijn ze nu haast een gans jaar te verkrijgen. Tijdens de lente en zeker in de zomer zijn ze echter op hun best. Dan hebben ze een volle smaak en barsten ze van de gezonde voedingsstoffen. Want aardbeien zijn niet alleen lekker, ze zijn ook supergezond. Wist je dat aardbeien ook uitstekend geschikt zijn om je lichaam te zuiveren? Een voorjaarsdetox met aardbeien is een echte aanrader. Eens je lichaam gezuiverd  met aardbeien blaak je van gezondheid en voel je je energieker en vitaler dan ooit.

 

Aardbeien zijn er nu heel het jaar door, maar er gaat niets boven onze eigen aardbeien uit volle grond. Aardbeien zijn echte vitaminebommen én calorie- arm. Ze mogen dan ook in geen enkel gezond dieet ontbreken.

Honderd grammekes aardbeien zijn  goed voor amper 33 kcal, je mag ze dus  onbeperkt eten!

Gezonde voedingsstoffen in aardbeien:

  • Vitaminen C: aardbeien bevatten meer vitamine C dan citrusvruchten, zelfs meer dan één sinaasappel, en barsten van de onmisbare voedingsvezels. Ze bevatten ook vitaminen B1, en B2
  • Mineralen: aardbeien zijn ook een belangrijke bron van mineralen zoals magnesium, calcium, ijzer, selenium, foliumzuur, natrium en vitaminen.
  • Anthocyaan: is een stof dat de lekkere vruchtjes hun typische kleur bezorgen, is tevens een sterk antioxidant dat je niet alleen beschermt tegen de vrije radicalen die je ziek maken maar alle toxische afvalstoffen helpen verwijderen en afvoeren. Anthocyaan zorgt er ook voor dat je cholesterolgehalte in evenwicht blijft en werkt ontstekingsremmend.

Ontgiftingskuur met aardbeien

Er is niets beter dan je lichaam natuurlijk te zuiveren met aardbeien. Ze houden je bloed gezond en helpen bij de aanmaak van lichaamscellen.  Aardbeien zijn een rijke bron van kalium, waardoor ze sterk waterafdrijvend zijn en je bloeddruk verlagen. Mangaan is een ander belangrijk mangaan dat in aardbeien rijkelijk aanwezig is. Mangaan heeft vooral een gunstige werking op je metabolisme of stofwisseling, en is onmisbaar voor sterke botten en een evenwichtig en gezond zenuwstelsel.detoxaardbeiengeneeskrachtig

 

  • Zuiveringskuur met aardbeien: de lente is dé periode om je lichaam te zuiveren van alle giftige afvalstoffen die het tijdens de voorbije wintermaanden opsloeg in je organen, je lichaamsweefsels en je spieren. Verdeel dagelijks twee kilo aardbeien over vijf porties. Eet gedurende vijf dagen niets anders dan aardbeien, en drink uitsluitend (mineraal) water en/of kruidenthee. Na amper vijf dagen ben je als herboren, en energieker en vitaler dan ooit.
  • Huid: stoppen het verouderingsproces van je huid en hebben een positief effect op allerlei huidaandoeningen waaronder een vette huid, puistjes, acne, eczeem en psoriasis.

Aardbeien geneeskrachtig

Aardbeien zijn bijzonder geneeskrachtig. Dat hebben ze te danken aan de aanwezigheid van stoffen als anthocyanine en katechine. De eerste stof geeft onze aardbeien niet alleen hun rode kleur, het is tevens een erg sterk antioxidant dat kanker kan voorkomen of het zijn vernietigend effect sterk kan vertragen.

Katechine werk dan weer sterk ontstekingsremmend. De combinatie van beide stoffen zorgt voor een goede spijsvertering, een gezonde darmflora en een vlotte darmtransit Aardbeien hebben een gunstig effect op winderigheid en een opgeblazen gevoel na de maaltijd en voorkomen of genezen diarree.

Verse aardbeien?

Eet aardbeien zo vers mogelijk, zeker in het hoogseizoen van de aardbeien. Aardbeien uit volle grond van bij ons hebben een rijke smaak en barsten van de gezonde voedingsstoffen.  Hun smaak is onovertroffen en hun voedingswaarden veel hoger dan de vroege en buitenlandse aardbeien. De lekkerste en gezondste aardbeien komen de komende weken en maanden op ons bord.
Aardbeien zijn schijnvruchten, verse vruchten zijn glad en glanzend, niet gekneusd of ingedeukt, en hebben een frisse, rode kleur en zijn droog. Eens nat, oud of aangetast, gaan aardbeien razend snel schimmelen. Aardbeien zijn het gezond als ze rijp en onbespoten zijn.

  • Aardbeien ideaal voor zwangere vrouwen: dankzij de hoge concentratie aan foliumzuur zijn aardbeien het perfecte voedsel voor zwangere vrouwen.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole