Groene thee
Spread the love

Thee gezond? Daar twijfelt niemand aan. Er zijn vele soorten thee, en allemaal hebben ze in meer of in mindere mate een gunstig effect op onze gezondheid. Maar is nog een belangrijke reden om thee te drinken. Sommige theesoorten hebben ook een gunstige werking op ons vetverbrandingssysteem.  Dat heeft tot gevolg dat we door meer thee te drinken ook makkelijker en vooral gezonder gewicht verliezen.

Wat zijn dan de beste soorten thee om makkelijker af te vallen?

Thee gezond. Dat heeft het uiteraard te danken aan zijn gezonde ingrediënten. Thee heeft naast vitaminen, mineralen en sterke antioxidanten ook polyfenolen en flavonoïden aan boord. Thee houdt onze vochtvoorraad op peil en bevat weinig of geen calorieën. Dat kan al tellen als je meer vet wilt verbranden en makkelijker wilt afvallen.  Thee bevat ook een beperkte hoeveelheid eiwitten, gezonde vetten en koolhydraten.

De gezonde voedingsstoffen in thee:

Thee gezond, dankzij de hoge concentraties aan gezonde voedingsstoffen die in thee aanwezig zijn:

  • Polyfenolen: deze komen in vrijwel alle plantaardige voedingsstoffen voor zoals in groenten en fruit.
  • Het zijn de sterkte antioxidanten, onze beste bescherming tegen de vrije radicalen. Deze maken je ziek en versnellen je verouderingsproces.
  • Flavonoïden: dit zijn de krachtigste antioxidanten. Hun hoeveelheid verschilt per theesoort. Groene thee bevat de eenvoudigste flavonoïden, zwarte de meest complexe, de catechines. Thee is haast even gezond als groenten en fruit. Het beschermt je tegen levensbedreigende hart- en vaatziekten, en vele soorten kanker
  • Tannines of Looizuur: behoren eveneens tot de polyfenolen. Thee bevat geen looizuur. Als het toch op het etiket staat, wil dat eenvoudigweg zeggen dat je thee vrij is van tannines.
  • Die brengen je spijsvertering tot rust, maar als je ermee overdrijft kunnen ze verstopping of constipatie veroorzaken.
  • Tannines kunnen ook de opname van mineralen zoals als ijzer, calcium, zink en magnesium verhinderen.
  • Fluoride: zorgt voor sterke en gezonde tanden
  • Mangaan: is als sporenelement een belangrijk onderdeel van sommige enzymen met een belangrijke invloed op onze stofwisseling. Hoe gezonder en actiever je stofwisseling, hoe meer vet je verbrandt en hoe makkelijker je gewicht verliest
  • Theïne: is hetzelfde als cafeïne. Drink dan ook nooit meer dan acht kopjes thee per dag. Net als cafeïne, vermindert theïne de vermoeidheid en maakt het je alerter

Thee gezond en activeert je vetverbrandingsproces 

Thee gezond? Er zijn vele soorten thee, maar groene, witte en zwarte thee zijn ongetwijfeld de meest gezonde soorten. Dat is zeker het geval als je extra ondersteuning zoekt om je teveel aan overgewicht definitief kwijt te spelen. Andere theesoorten die meer vet verbranden en makkelijker doen afvallen zijn zwarte, witte en oolong thee. In tegenstelling met de andere theesoorten, zorgt groene thee voor geen hongergevoel, en werkt het niet laxerend.

Groene thee past in ieder gezond eetpatroon, ook om af te vallen

Thee gezond? Thee, en vooral groene thee past alvast in ieder gezond eetpatroon. Zo heeft groene thee niet alleen een gunstig effect op je vetverbrandingsproces. Door langdurig drie koppen groene thee per dag te drinken, heb je geen last meer van een dikke buik. Verwacht van het drinken van groene thee geen wonderen. Net zoals je overgewicht en dikke buik er niet in één dag zijn gekomen, kan groene thee je onmogelijk in enkele dagen van je overgewicht verlossen. Het zal je afslankproces wel extra ondersteunen.  Het afslankeffect van groene thee wordt vergroot in combinatie met voldoende beweging. Dagelijks drie kopjes groene thee drinken geeft je niet alleen een groter uithoudingsvermogen.

Thee gezond, maar zwarte thee doet minder afvallen

Zwarte thee is gezond, maar doet minder makkelijk afvallen. De bij ons meest bekende soorten zwarte thee zijn Earl Grey, English Blend, kruiden- en vruchtenthee, Assam en Darjeeling. Zwarte thee wordt meestal, bewerkt zoals geoxideerd, gerookt, gebrand.

Dit soort thee is meestal afkomstig van oude theeblaadjes die vaak veel minder tannines, antioxidanten en andere gezonde stoffen bevatten die ons doen afslanken.

Waar koop je de beste thee om af te vallen?

Als je meer opgeslagen vet wilt verbranden  en makkelijker afvallen door het inpassen van thee drinken in je dagelijks eetpatroon, kies dan voor de beste thee. Die koop je bij voorkeur in de natuurwinkel of in de bio- shop. Zo ben je zeker van de hoogste kwaliteit thee, zonder toegevoegde geur-, kleur- smaak- of bewaarstoffen.

Thee gezond maar hoeveel thee drinken om af te vallen?

Ga nu niet sloten thee drinken om zo snel mogelijk je gezond gewicht te bereiken. Voor een maximaal resultaat, drink je drie kopjes thee per dag, bij voorkeur groene en/of witte thee.

Dat je niet onbeperkt thee mag slurpen, heeft te maken met de aanwezigheid van theïne, een andere naam voor cafeïne. Teveel cafeïne drinken maakt je vooral onrustig, en zorgt voor hartkloppingen en slaapproblemen.

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole