Groene bladgroenten
Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”#282a2b” background_image=”https://mlshhx3tgfu7.i.optimole.com/cb:d5ik.1a1be/w:auto/h:auto/q:mauto/ig:avif/https://leefnugezonder.be/wp-content/uploads/2015/02/Black_background-1.jpg” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center center” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”25″ bottom_margin=”25″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text][bftpro-form-start 1]

Je Naam: [bftpro-field-static name]
*Je Email: [bftpro-field-static email]

[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”]
[bftpro-form-end 1][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]Gember is een pittige specerij dat zich in vele gerechten kunt verwerken. Je kan gember zowel raspen als hakken of in kleine plakjes snijden. In dikkere plakjes gesneden is deze specerij erg lekker bij rijst rijst. Gember een pittige smaak en toch een verrassend frisse smaak aan vele gerechten geeft gerechten. Gedroogde gember is nog pittiger dan verse gember. Deze specerij verliest zijn frisse smaak als je deze specerij mee kookt. Laat gember enkele uren in water weken als je deze aangename, frisse smaak wilt behouden. Voeg gember aan je gerechten toe net voor het opdienen. Gember wordt op de meest uiteenlopende manieren gebruikt, hetgeen zijn enorme veelzijdigheid onderstreept. Bij ons wordt gember vooral gebruikt in allerlei zoete gerechten, in koekjes en gebak, zoete tussendoortjes en desserts. In de Chinese keuken wordt gember veel toegevoegd aan vleesgerechten, in vruchtensalades en in koek . In de Indiase keuken wordt gember haast uitsluitend gebruikt in curry’s, en in de Indonesische keuken vooral in vleesgerechten. De gedroogde gemalen gember is vaak terug te vinden in Aziatische kruidenmixen.

 

Gember is lekker bij vis- en vleesgerechten en in soep.

Recept tartaar van zalm met gember

Ingrediënten voor vier personen: 400 gram verse zalm, 5 eetlepels olijfolie, 5 fijngehakte en uitgelekte ansjovisfilets op olijfolie, twee eetlepels verse geitenkaas, drie eetlepes sojasaus, 1 eetlepel sherry azijn, 1 teentje fijngehakte knoflook, ongeveer 2 centimeter geraspte, verse gember, 2 eetlepels fijngehakte bieslook, witte peper, tuinkers en brood.
  • Bereiding: maak eerst de dressing voor de tartaar. Meng de olijfolie met de ansjovisfilets, de geitenkaas, sojasaus, azijn, knoflook, gember en bieslook. Kruid alles met peper en laat gedurende tien minuten rusten. Snij ondertussen de zalmfilet in dobbelstenen van pakweg 5 millimeter dik en meng deze zalmblokjes onder de saus. Garnier met tuinkers en serveer met brood. Smakelijk!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Door Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Optimized by Optimole