Stoppen met roken wil iedere verstokte roker. Méér dan dertig procent van onze bevolking rookt. En ondanks alle inspanningen van de overheid en van vele gezondheidsorganisaties neemt het aantal rokende landgenoten niet alleen toe, ze worden ook jonger.  Er zijn nu ook meer en meer vrouwen die roken.

Vele rokers willen van hun rookverslaving definitief verlost geraken, maar dat is veel gemakkelijker gezegd dan gedaan.  

Hoe komt het dat het zo moeilijk is om met roken definitief te stoppen en wat zijn de beste natuurlijke middeltjes om ons daarbij te helpen?

Stoppen met roken is voor de meesten erg moeilijk . Vooral online worden heel wat middeltjes aangeboden om met roken te stoppen en allemaal beloven ze spectaculaire resultaten. Meestal is het weggegooid geld en tevergeefse inspanningen. Toch zijn er heel wat natuurlijke middelen om definitief met roken te stoppen.

Kruiden, homeopathie en therapieën zoals acupunctuur en lasertherapie helpen en ondersteunen je om te stoppen met roken. Hoe moeilijk definitief stoppen met roken is wordt onderstreept door de bijna zeventig procent rokers die ooit een of meerdere pogingen ondernamen om met hun rookverslaving te stoppen.

Amper acht procent van hen slagen ook écht in hun opzet. Dat stoppen met roken zo moeilijk is mag niemand verbazen. Weinig of niets is immers zo verslavend als roken.

Stoppen met roken: Nicotine verslaving

Nicotine is dé boosdoener. Na amper zeven seconden is de invloed van deze stof door je lichaam al voelbaar! Nicotine zorgt er voor dat extra dopamine vrijkomt in de hersenen van rokers. Deze dopamine wordt niet voor niets hét gelukshormoon genoemd dat je een leuk en ontspannend gevoel.

Roken is echter zoveel meer dan dat. Er zijn inderdaad nog heel wat andere zaken die je rookverslaving in stand houden. Roken wordt sterk gelinkt aan emoties, gewoonten en rituelen. Rokers vinden altijd wel een reden of een aanleiding om nog een sigaretje op te steken.

Stoppen met roken want gezondheid is in gevaar

De negatieve invloed van roken op je gezondheid is enorm. Jaarlijks sterven in ons land bijna twintigduizend landgenoten aan de gevolgen van roken. Roken is vooral verantwoordelijk voor ernstige aandoeningen van ons ademhalingsstelsel zoals astma, maar ook voor levensbedreigende hart -en vaatziekten en voor long- en tal van andere soorten kanker.

Hoe verslavend roken is wordt bewezen door het klein aantal mensen dat erin slaagt er definitief te verlost te geraken. De nadelen van roken op onze gezondheid zijn immers door iedereen, en vooral door de rokers zelf, maar al te goed bekend!

Stoppen met roken met Natuurlijke middelen

Wil je succesvol stoppen met roken dan zijn motivatie en doorzetting twee hoofdrolspelers in dit moeilijke proces. Wil je écht van het roken af, dan zal je in je opzet ook slagen.

Er zijn vele mogelijkheden om je daarbij te ondersteunen. Doe het bij voorkeur op een natuurlijke manier via homeopathie, acupunctuur en/of met de hulp van kruiden.

Zoek de oplossing zeker niet bij geneesmiddelen, die doen meer kwaad dan goed. Ze hebben tal van nevenwerkingen die veel nadeliger zijn voor je gezondheid dan het roken zelf! Zo zijn er heel wat homeopathische middelen beschikbaar die het definitief te stoppen gemakkelijker maken.

Het juiste middel hangt van meerdere factoren af, niet in het minst jouw persoonlijke symptomen. Om het even welke verslaving overwinnen is nooit gemakkelijk. Met motivatie, de onmisbare dosis doorzettingsvermogen en het aan je situatie aangepaste homeopathisch middel in combinatie met kruiden en een of andere therapie moet je van het roken definitief verlost geraken.

Stoppen met roken met de hulp van Homeopathisch middelen:

 • Tabacum: is een homeopathische verdunning van tabak dat je trek in een sigaret zal verminderen en je ontwenningsverschijnselen zoals  zenuwachtigheid en neerslachtigheid verzachten
 • Caladium: legt je behoefte aan tabak aan banden en heeft tegelijk een kalmerend effect. Caladium vermindert duizeligheid, hoofdpijn, en irritatie van je luchtwegen als gevolg van het roken
 • Nux  vomica: gaat je geïrriteerdheid tegen en ondersteunt het ontgiften van je lichaam
 • Avena Sativa: ondersteunt je hersenen en je zenuwstelsel en zorgt voor een gezonde slaap. Brengt je tot rust
 • Plantago Major: vermindert je tabaksverslaving
 • Staphysagria: heeft een positieve invloed tegen eventuele emotionele problemen.

Stoppen met roken met kruiden als ondersteuning

 • Bachbloesemspray ‘wilskracht’: zorgt voor een extra dosis doorzettingsvermogen en zelfdiscipline
 • Blauwe bosbessen: gedroogde blauwe bosbessen zullen je drang naar nicotine sterk verminderen. Ze versterken verder je vaatwanden en zorgen voor een gezonde bloedcirculatie. Gebruik daarom dagelijks een handvol gedroogde blauwe bosbessen
 • Ginseng: verzacht je ontwenningsverschijnselen en houdt je drang naar nicotine onder controle
 • Valeriaan: vermindert je stress als gevolg van het stoppen met roken, en zorgt tegelijk voor een onaangename smaak tijdens het roken….

Stoppen met rokenStoppen met roken met acupunctuur

 • Acupunctuur: is een aanvullende therapie om zowel de lichamelijke ontwenningsverschijnselen (toegenomen eetlust en snoepaanvallen, hoofdpijn, slaapstoornissen, gevoelens van onrust) als geestelijke ontwenningsverschijnselen (drang naar nicotine, het sociale aspect) te beperken, waardoor volhouden gemakkelijker wordt. Vooral de eerste dagen na het stoppen zijn deze symptomen het sterkst. De acupunctuurbehandeling wordt dan ook bij voorkeur gestart binnen de 24 uur na je eerste stop dag. Meestal volstaan gemiddeld vier behandelingen in een periode van drie weken
 • Oor acupunctuur: meestal wordt de klassieke acupunctuur gecombineerd met oor acupunctuur met pijnloze verblijfsnaaldjes die enkele dagen in je oor blijven zitten. Dat zal je zin in sigaretten en nicotine sterk minderen. Andere ontwenningsverschijnselen als gevolg van het stoppen met roken zoals een eet- en/of alcoholverslaving kunnen op dezelfde manier succesvol aangepakt worden.

Definitief en blijvend stoppen met roken: kan met het stappenplan van tabakstop begeleider Eric Eraly en dit zonder stress, zonder extra kilo’s lichaamsgewicht en zonder het gevoel van ‘te moeten’.