Natuurlijke supplementen die elke vrouw nodig heeft
Spread the love

Natuurlijke supplementen die elke vrouw nodig heeft moeten eventuele tekorten door onze eenzijdige voeding aanvullen.

Dit betekent niet alleen gezond eten en regelmatig sporten. Eventuele tekorten aan gezonde voedingsstoffen in je voeding kun je extra ondersteunen met natuurlijke supplementen.

In dit artikel bespreken we de belangrijkste natuurlijke supplementen die elke vrouw nodig heeft.

Wat zijn natuurlijke voedingssupplementen?

Voedingssupplementen zijn producten die bedoeld zijn als aanvulling op de dagelijkse voeding. Ze bevatten vaak vitaminen, mineralen, kruiden of andere stoffen die een bepaald effect hebben op onze gezondheid.

Natuurlijke voedingssupplementen bevatten uitsluitend natuurlijke ingrediënten in plaats van en geen synthetische toevoegingen.

Natuurlijke supplementen die elke vrouw nodig heeft

Omega-3 vetzuren

Omega-3 vetzuren zijn onmisbare vetzuren die we spijtig genoeg niet zelf aanmaken. We moeten ze dus uit onze dagelijkse voeding halen.

Door onze vaak te eenzijdige voeding, kampen vele vrouwen (maar ook mannen) met een tekort aan deze omega-3 vetzuren.

Verzachten pijnlijke maandstonden

Die spelen echter een belangrijke rol bij een goede hersenfunctie, voor een gezond hart- en vaatstelsel en voor gezonde ogen. Deze gezonde vetzuren hebben ook sterk ontstekingsremmende eigenschappen.

Omega-3 vetzuren helpen ook bij veel voorkomende menstruatieklachten, zoals pijnlijke krampen. Ze helpen ook bij de symptomen van het Pre Menstrueel Syndroom (PMS) en verminderde vruchtbaarheid.

Omega-3 vetzuren vind je vooral in vette vis zoals wilde zalm, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, paling, sprot, haring en ansjovis.

Je kunt zo een gezond eetpatroon extra ondersteunen met een natuurlijk voedingssupplement met omega-3.

Natuurlijke supplementen die elke vrouw nodig heeft: vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor sterke botten en tanden. Daarnaast speelt het een centrale rol bij de werking van ons immuunsysteem en onze spieren.

We maken deze vitamine zelf aan door het zonlicht. Daardoor hebben velen een tekort aan vitamine D.

Beschermt tegen osteoporose

Vitamine D beschermt vrouwen tegen osteoporose of botontkalking. Het heeft ook een positieve invloed op hun menstruatiecyclus.

Vitamine D vind je in beperkte mate ook in vette vis, eieren en paddenstoelen of als supplement.

Magnesium

Magnesium speelt een belangrijke rol bij meer dan 300 lichaamsprocessen, waaronder onze spier- en zenuwfunctie en de aanmaak van energie.

Veel vrouwen hebben echter een tekort aan magnesium. Dat leidt tot vermoeidheid, stress en slaapproblemen.

Helpt bij menstruatieklachten

Magnesium helpt bij menstruatieklachten zoals krampen en plotse stemmingswisselingen. Ook kan het helpen bij PMS-symptomen zoals hoofdpijn en prikkelbaarheid.

Je kunt magnesium binnenkrijgen via voeding (zoals bladgroenten, noten en volkoren producten) of als supplement.

Probiotica

Probiotica zijn goede bacteriën die in ons darmstelsel leven en een belangrijke rol spelen bij een goede spijsvertering en sterk immuunsysteem.

Door onze ongezonde en eenzijdige voeding, stress en het slikken van antibiotica raken deze gezonde darmbacteriën uit balans.

Verzacht symptomen van het PMS- syndroom

Probiotica helpen bij vaginale infecties zoals candida en bacteriële vaginose. Het verzacht de symptomen van het PMS- syndroom en voorkomt een opgeblazen gevoel en plotse stemmingswisselingen.

Probiotica is ook aanwezig in onze voeding. Vooral in gefermenteerde voedingsmiddelen zoals yoghurt, kwark en skyr, kefir en zuurkool of als supplement.

Ashwagandha

Ashwagandha wordt als kruid al eeuwenlang wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde vanwege zijn adaptogene eigenschappen. Daardoor vermindert van stress en angstgevoelens.

Ashwagandha helpen bij menstruatieklachten zoals krampen, pijnlijke borsten en stemmingswisselingen en heeft een positieve invloed op hun vruchtbaarheid.

Je kunt ashwagandha binnenkrijgen als supplement.

Conclusie: raadpleeg altijd je arts voor je start met voedingssupplementen

Voor vrouwen is gezond en natuurlijk eten, voldoende bewegen én eventuele tekorten aanvullen met natuurlijke supplementen een must.

Omega-3 vetzuren, vitamine D, magnesium, probiotica en ashwagandha zijn belangrijke supplementen die elk vrouw nodig heeft om gezond te blijven functioneren.

Raadpleeg wel altijd je arts voordat je supplementen gaat gebruiken, zeker als je medicijnen gebruikt of een medische aandoening hebt.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole