VetpercentageJe vetpercentage zegt meer over je gezondheid en lichaamsgewicht dan je Body Mass Index (BMI). Je vetpercentage verlagen doe je met gezonde voeding en voldoende beweging
Spread the love

Kettlebell oefeningen zijn erg populair bij al diegenen die snel en gezond gewicht willen verliezen. Dat is niet zo verwonderlijk. Steeds meer landgenoten die kampen met overgewicht beseffen dat gezonde voeding en gezond eten alleen niet volstaan om meer vet te verbranden , snel af te vallen en hun streefgewicht te behouden.


Daar is een combinatie van gezonde voeding met alle mogelijke gezonde voedingsstoffen en voldoende beweging met aangepaste oefeningen voor nodig.

Kettlebell oefeningen kunnen gemakkelijk thuis worden uitgeoefend, en dat is een niet te onderschatten voordeel.

Wat is Kettllebell  nu precies, en welke invloed hebben Kettlebell oefeningen op onze gezondheid en lichaamsgewicht?  

Kettlebell en kettlebell oefeningen zijn zo populair dat we van een heuse hype kunnen spreken. Het feit dat men deze oefeningen even gemakkelijk thuis als in de fitness kan uitvoeren, is aan dit succes zeker niet vreemd.

Dat voldoende lichaamsbeweging gezond; is weet ondertussen iedereen, en toch bewegen we allemaal veel te weinig. Vraag is of deze populaire Kettlebell oefeningen je ook helpen meer vet te verbranden en af te vallen.

Kettlebell oefeningen worden uitgevoerd met een aangepaste kettlebell bal. Die kun je neerzetten, en is uitgerust met een handvat. Dat moet oefenen vergemakkelijken.

[fusion_builder_container hundred_percent=”yes” overflow=”visible”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Je kunt met deze kettlebell bal de meest uiteenlopende oefeningen uitvoeren, allen met als doel meer vet te verbranden en snel af te slanken.

Dat gebeurt door het tillen, om er  aansluitend zoveel mogelijk draaiende bewegingen mee uit te voeren.

Op die manier worden alle spieren van je lichaam geoefend, nodig voor de ontwikkeling van meer spieren. Die zijn op hun beurt onmisbaar om vet te verbranden en gewicht te verliezen.

Spieren gebruiken ook energie, zelfs in rust.

Kettlebell oefeningen combinatie van kracht- en cardiotraining

Om gezond af te vallen zonder het gevreesde jojo effect; heb je naast gezonde voeding ook aangepaste en voldoende lichaamsbeweging nodig. Dat is een combinatie van krachttraining met cardiotraining.

Een ander niet te onderschatten voordeel is ongetwijfeld dat men deze kettlebell work-outs even gemakkelijk thuis in je vertrouwde omgeving kunt uitvoeren dan in de fitness.

Met krachttraining train je specifieke spiergroepen. Bij cardiotraining doe je dan weer aan duursporten zoals wandelen, fietsen, joggen en zwemmen.

Met kettlebell oefeningen hoef je dus zelfs het huis niet uit om beide soorten trainingen  te beoefenen.

Kettlebell oefeningen zorgen niet alleen voor meer spieren, ze versterken ze ook.

Zorgen kettlebell oefeningen écht voor gewichtsverlies?

Naar het effect van de kettlebell oefeningen werd al heel wat onderzoek verricht. Uit de resultaten van al deze onderzoeken blijkt dat de combinatie van kracht- met cardiotraining het succes van deze oefeningen uitmaakt.

Met de kettlebell bal moet je minder lang trainen om hetzelfde effect te bekomen dan met bijvoorbeeld gewichtheffen of joggen.

Dat maakt deze kettlebell oefeningen zo geschikt voor al diegenen die eindelijk iets aan hun overgewicht willen doen.

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Met amper enkele kettlebell work-outs per week, boek je al snel evenveel resultaat dan met dagelijks te trainen in de fitness zaal.

Kettlebell oefeningen stimuleren aanmaak groeihormoon

Kettlebell oefeningen zijn gebaseerd op oude, Russische trainingsmethoden die vooral in het leger werden beoefend. Dat waren korte, stevige work-outs om de aanmaak van groeihormonen te stimuleren.

Groeihormonen regelen je vetverbranding, onmisbaar om af te vallen.

Kettlebell oefeningen zijn zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen van alle leeftijden, met een goede of een minder goede conditie.

Als je niet alleen je lichaamsconditie wilt verbeteren, maar ook iets aan je overgewicht wilt doen, dan is Kettlebell beslist iets voor jou.

De voordelen van Kettlebell oefeningen

Zoals eerder al aangehaald, zorgt afslanken met kettlebell oefeningen voor heel wat belangrijke voordelen:

 • Gemakkelijk: je kunt kettlebell oefeningen even gemakkelijk thuis als in de fitness uitvoeren
 • Korte trainingen: dagelijks een half uurtje trainen met de kettlebell volstaat voor het kweken van meer spieren, en minder vet
 • Hormonen: stimuleert aanmaak van zowel honger- als verjongingshormonen
 • Kracht en cardio: combineert krachttraining met cardiotraining, nodig voor snel afvallen
 • Geschikt voor iedereen: zowel geschikt voor mannen als voor vrouwen, zowel jong als minder jong
 • Helpen tegen rugpijn: kettlebell oefeningen  helpen tegen rugpijn en rugklachten
 • Beteren mobiliteit: verbeteren de mobiliteit, waardoor de oefeningen ook geschikt  zijn voor zestigplussers
 • Duurzaam: de kettlebell is gemaakt voor duurzame materialen, is onverslijtbaar en gemakkelijk overal mee te nemen
 • Goedkoop: kettelebell en kettlebell oefeningen zijn goedkoop. Een duur fitness abonnement is niet nodig

Het gewicht van de kettlebell 

[/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”]

Het gewicht van de kettlebell verschilt tussen vrouwen en mannen en hangt ook van je leeftijd af:

 • Vrouwen tot 65 jaar: gebruiken een kettlebell van acht kilo
 • Vrouwen boven de 65 jaar: een kettlebell van vier kilo
 • Vrouwen boven de 65 jaar: voor deze leeftijdscategorie is een kettlebell van vier kilo het meest geschikt
 • Vrouwen met een goede conditie tot 65 jaar, en mannen 65-plussers: gebruiken een kettlebell van twaalf kilo
 • Sterke vrouwen en mannen tot 65 jaar: gebruiken een kettlebell van zestien kilogram
 • Mannen met een goede conditie die de basistechnieken onder de knie hebben: een kettlebell van 20 of 24 kilogram

Een combinatie van gezonde voeding met deze kettlebell oefeningen geven je de beste garantie om meer vet te verbranden en gezond af te slanken.

Deze oefeningen kunnen gemakkelijk thuis worden beoefend en zijn zowel geschikt voor mannen en vrouwen, van alle leeftijden en van beginners zonder conditie tot mensen met een uitstekende conditie.

Kettlebell oefeningen zijn goedkoop omdat je ze thuis kunt beoefenen. Dagelijks een half uurtje oefenen met de kettlebell volstaat om je te helpen afvallen.

De kettlebell work-out is dus dé oplossing voor al diegenen die weinig tijd hebben om aan hun conditie en aan hun overgewicht te werken. Het is de perfecte combinatie tussen een cardiovasculaire training en een krachttraining, waarbij je op een zeer korte tijd een maximum aan vetten en calorieën verbrandt.

Het duurt dan ook niet lang voor je de eerste resultaten ziet.

Met de revolutionaire en wetenschappelijk beproefde kettlebell work-out behoort het urenlange zweten in de fitnessruimte definitief tot het verleden. En het niet in het minste zijn de kettlebell oefeningen werkelijk voor iedereen weggelegd: van jong tot oud. Je hoeft niet eens over een goede basisconditie te beschikken om met de kettlebell beginnen.

Afvallen van thuis uit was dus nog nooit zo eenvoudig.

De Kettlebell met alle kettlebell oefeningen voor vrouwen, uitvoerig uitgelegd op DVD voor gezond afslanken, vind je HIER

De Kettlebell met alle kettlebell oefeningen voor mannen, uitvoerig uitgelegd op DVD voor gezond afslanken, vind je HIER

 

 

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole