Kefir
Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Kefir gezond, ook voor snel afvallen?

Kefir is een dikke, maar niettemin vloeibare melkdrank. Naast een hoge concentratie aan gezonde voedingsstoffen, bevat het ook koolzuur en heeft het een klein alcoholgehalte. Toch behoort kefir tot de Kefir zuivelproducten. Meer zelfs, het is het enigste zuivelproduct dat uit gisting ontstaat.

Het is de aanwezige gist dat kefir zo gezond maakt. De kleine dosis koolstofdioxide zorgt voor een sprankelend karakter met een lichte en beperkte gistgeur.

Kefir is niet alleen rijk aan vitaminen, mineralen en sterke antioxidanten. Het bevat tevens pro- biotische bacteriën, dezelfde die we terugvinden in bijvoorbeeld natuuryoghurt voorkomen. Kefir heeft tegelijk een licht zure en de frisse smaak, vergelijkbaar met die van ongezoete drinkyoghurt.

Past kefir in een gezond eetpatroon om gemakkelijker af te vallen?

Kefir is het product van de kefirknol, is een zwam die in melk of water een gistingsproces veroorzaakt. Deze knol is verkrijgbaar in melkkefir- korrels beter bekend als het yoghurtplantje, of waterkefir- korrels of tibi korrels. De knol is rubberachtig, en is best vergelijkbaar met een kleine gestructureerde bloemkool, bestaande uit talrijke afzonderlijke lussen. De knollen vermenigvuldigen zich, vallen uit elkaar en vormen op hun beurt nieuwe knollen. Ze zorgen voor de fermentatie van melk met een dik vloeibare, licht zure drank als eindresultaat.

Melkkefir is afkomstig Tibet of de Kaukasus. Daar maakt het ondertussen al jarenlang deel uit van een gezond eetpatroon, met vele geneeskrachtige eigenschappen.

Waterkefir komt sneller in onze bloedstroom terecht

Naast melkkefir is er ook waterkefir. Er is een duidelijk verschil tussen beiden. Waterkefir is geen zurige yoghurt zoals melkkefir, maar een fris- zure drank vergelijkbaar met limonade met kleine bubbeltjes, en een klein alcoholgehalte die schommelt tussen de 0,5 -2%.

De waterkefir wordt door onze spijsvertering beter verdragen, omdat het snel in ons bloed wordt opgenomen.

Waterkefir is  een gezonde, pro- biotische drank rijk aan vooral vitaminen van het B- complex, vitamine C, D en H, sterke antioxidanten. net als melkkefir, barst deze variant van  de goede bacteriën.

Naast gezond eten en bewegen, is afvallen vooral een zaak van vet verbranden

koffie afvallenDan is het Vet Verliezen 1.0 Programma zeker iets voor jou.

Het Vet Verliezen 1.0 programma van Mark Van Oosterwijck is geen wondermiddel.

Zonder inspanningen lukt het je met zijn programma ook niet om meer vet te verbranden.

Met de nodige discipline en motivatie is het wel een uitstekende manier om op een verantwoorde en dus gezonde manier meer vet te verbranden.

Geraak je, ondanks gezond eten en voldoende beweging niet van je laatste vet verlost, en ben je voldoende gemotiveerd om meer spieren te kweken en je laatste vet te verliezen?

Weet je zeker dat je dit langer dan twee weken kunt volhouden? Dan is het Vet Verliezen 1.0 programma wellicht iets voor jou!

Een uitgebreide en onafhankelijke review over Het Vet Verliezen 1.0 programma, lees je HIER

Kefir helpt ons meer vet verbranden

Door zijn uiterst gezonde samenstelling, stimuleert kefir niet alleen onze gezondheid. Het helpt ons tegelijk meer vet verbranden, waardoor we dus snel afvallen.

De belangrijkste gezondheidsvoordelen van kefir:

leefnugezonderbuttonGROENEVHelpt ons meer vet verbranden en gemakkelijker afvallen. Bevat nauwelijks calorieën

leefnugezonderbuttonGROENEVHeeft vooral gezonde, onverzadigde vette aan boord

leefnugezonderbuttonGROENEVKoolhydraatarm

leefnugezonderbuttonGROENEVRijk aan hoogwaardige eiwitten

leefnugezonderbuttonGROENEVWerkt vochtafdrijvend

leefnugezonderbuttonGROENEVEen goede spijsvertering met een gezonde darmflora en een vlotte stoelgang

leefnugezonderbuttonGROENEVZuivert ons lichaam van alle giftige afvalstoffen

Kefir helpt om snel af te vallen

Kefir helpt ons om snel af te vallen. zonder het gevreesde jojo effect. De kilo’s die je met kefir verliest, ben je definitief kwijt en komen dus nooit meer terug.  Om af te vallen met de hulp van kefir is het belangrijk dat je gezond, evenwichtig en gevarieerd blijft eten.

Dat doe je met voeding rijk aan hoogwaardige eiwitten, gezonde en dus onverzadigde vetten en trage koolhydraten. Snelle koolhydraten, en dan vooral witte suiker en zetmeelhoudende producten horen niet thuis in een gezond voedingspatroon om snel af te vallen.

Snelle koolhydraten zijn leeg, bevatten geen gezonde voedingsstoffen en zijn zo verteerd.

Trage koolhydraten daarentegen zijn rijk aan vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels. Ze verlengen je verzadigingsgevoel, waardoor je honger langer uitblijft en je automatisch minder eet. Ons lichaam zet snelle koolhydraten om in energie. Door teveel suiker en zetmeelrijke voeding te eten, zetten we het teveel aan snelle koolhydraten om in vet.

Door koolhydraat- arm te eten met uitsluitend trage koolhydraten, zetten we het opgeslagen lichaamsvet om in energie. Door het gebruik van kefir krijgen we voldoende eiwitten en goede (trage) koolhydraten naar binnen. Dat is belangrijk voor het kweken van meer spieren. Deze laatsten zijn onmisbaar als je gemakkelijk en dus snel wilt afvallen.

Spieren verbruiken immers energie, zelfs in rust.

leefnugezonderbuttonGROENEVVoeding rijk aan trage koolhydraten: groenten, volkorenproducten, volkoren brood, volkoren pasta en deegwaren en zilvervliesrijst

leefnugezonderbuttonGROENEVOok deze voeding is sterk aan te bevelen: groenten, fruit, noten, zaden, pitten, vette vis, onbewerkt mager vlees, kip, en kalkoen

  • Eet zo weinig mogelijk, en liefst geen voeding rijk aan snelle koolhydraten zoals: geraffineerde witte suiker, snoep, koekjes en gebak, witte broodsoorten, witte pasta en deegwaren, rijst, witte broodsoorten, aardappelen, en onrijpe bananen.

Drink dagelijks minstens twee glazen kefir en 2,5 liter water.

Gezond voedingsschema voor snel afvallen met kefir

leefnugezonderbuttonGROENEVKefir in een gezond voedingspatroon: drink op je nuchtere maag een groot glas lauw water met wat citroensap om je vetverbranding op gang te brengen, en een glas verse. Eet een halve komkommer en weer een glas water als gezond tussendoortje. Als lunch eet je bijvoorbeeld twee vezelrijke crackers met magere kaas (+30)  en weer een halve komkommer, en een groot glas water. Tussendoor drink je één glas verse kefir. Als avondmaal, eet je zoveel groenten als je wilt, met een stukje mager vlees, vis of kip (150 gram)
Rond twintig uur drink je een glas verse kefir, eventueel aangevuld met augurk, zilveruitjes. Dat gezond kefir dieet mag je zo lang volhouden als je wilt.

leefnugezonderbuttonGROENEVKefir dieet met fruit: drink 1,5 liter verse kefir, met regelmatige tussenpozen. Eet met regelmatige tussenpozen  tropische vruchten zoals rijpe bananen, dadels, mango en ananas
Duur dieet: maximaal 6 dagen.

leefnugezonderbuttonGROENEVKefir mono dieet: drink tot 2 liter verse Kefir drank gedurende de gehele dag met regelmatige tussenpozen.
Duur dieet: maximaal 3 dagen.

Eet zo weinig mogelijk zuur fruit zoals appelen en citrusvruchten wegens hun grote concentratie aan fruitzuren.

Zoveel mogelijk vet verbranden en afvallen met kefir en het Vet Verliezen 1.0 Programma

Hoe meer lichaamsvet je verbrandt, hoe gemakkelijker en sneller je afvalt. Combineer een gezond eetpatroon met kefir met het Vet Verliezen 1.0 Programma. Met tal van gezonde voedingstips en gezonde recepten met uitsluitend vet verbrandende ingrediënten lukt het je zeker om meer vet te verbranden en sneller je gezond streefgewicht te bereiken én te behouden.

 Dit Vet Verliezen 1.0 Programma verloste op korte tijd niet voor niets al meer dan 10000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen definitief van hun buikje en hun overgewicht. Gezonde voeding met veel calorieën eet je met mate, ook als je wilt afvallen.

Ben jij de volgende?

Daarvoor moet je zeker geen honger lijden en/of calorieën tellen. Eet gezond, evenwichtig en gevarieerd en volg de richtlijnen van dit Vet Verliezen 1.0 Programma en je zal je doel zeker bereiken.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

 vetverliezenbanner

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

2 thoughts on “Kefir gezond, ook voor snel afvallen?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole