Gezonde eiwitrijke snacks

Gezonde eiwitrijke snacks essentieel voor een slanke lijnen en een platte buik

Spread the love

Gezonde eiwitrijke snacks zijn niet alleen belangrijk voor onze gezondheid. Ze helpen ons ook meer opgeslagen vet te verbranden en doen ons zo makkelijker afvallen. Droom je al lang van een strakke, platte buik met minder vet en meer spieren? Eet dan meer van deze gezonde, eiwitrijke tussendoortjes en je merkt al snel de eerste resultaten. Niet alleen op de weegschaal, maar zeker ook aan je buikomtrek.

Wat zijn de gezondste eiwitrijke snacks voor een slanke lijn en een strakke buik? 

Diegenen die zo snel mogelijk hun overgewicht kwijt willen, eten zoveel mogelijk eiwitrijke voeding en tussendoortjes. Eiwitten zijn niet alleen goed voor onze gezondheid. Ze zorgen ook voor meer en sterkere spieren en geven ons snel een langdurend vol gevoel. Dit is nodig als je meer vet wilt verbranden en makkelijker extra kilo’s wil kwijtraken. Eiwitrijke snacks kunnen hier zeker bij helpen.

Stel je vraag in ons Forum. Onze voedingscoach antwoordt!

Veel eiwitten en voldoende gezonde vetten en koolhydraten

Om makkelijker af te vallen heb je meer nodig dan alleen eiwitten. We hebben daarbij ook voldoende gezonde, onverzadigde vetten en langzame koolhydraten nodig. Deze gezonde, natuurlijke, evenwichtige en gevarieerde voeding is onmisbaar om tekorten aan gezonde voedingsstoffen te voorkomen.

Gezonde eiwitrijke snacks om honger te voorkomen

In een gezond voedingspatroon met veel eiwitten en genoeg gezonde vetten en koolhydraten, lijden we zeker geen honger. Zo bereik we onze volgende maaltijd zonder energieverlies. Velen van ons gaan zonder ontbijt het huis uit en al snel ervaren we daar de nadelen van. Dat zorgt namelijk voor meer honger en meen gebrek aan energie overdag.  Gezonde eiwitrijke snacks zijn dan de oplossing.

Gezonde eiwitrijke snacks: onbewerkte noten

Gezondere snacks dan onbewerkte noten kun je kunt eten. Deze noten zijn ongezouten, ongebrand en niet geroosterd. Naast veel eiwitten bevatten ze allemaal gezonde vetten en langzame koolhydraten, vooral voedingsvezels. Het eiwitgehalte in noten verschilt per soort. Noten met het hoogste eiwitgehalte zijn vooral:

  • Amandelen
  • Braziliaanse (baru) noten
  • Cashewnoten
  • Hazelnoten
  • Macadamia noten
  • Paranoten
  • Pecannoten
  • Pinda’s
  • Pistachenoten
  • Walnoten

Gezonde eiwitrijke snacks: Eiwitrepen

Eiwitrepen zijn niet alleen gezond, maar zeker ook handig als tussendoortjes. Je kunt ze niet alleen makkelijk overal meenemen.  Met deze repen heb je in geen tijd voldoende eiwitten binnen. Het eten van deze eiwitrepen onmiddellijk doet vooral je spieren snel herstellen van de geleverde inspanningen. Deze eiwitrepen eet je ook als je snel wilt afvallen. Ze stillen je honger zonder ongezonde, snelle koolhydraten zoals toegevoegde suikers en zetmeel.

Griekse yoghurt

Met onbewerkte Griekse yoghurt als tussendoortje krijg je tot drie keer zo veel eiwitten binnen dan met bewerkte yoghurt met toegevoegde stoffen (fruitmousse). Om extra te genieten van alle voordelen van onbewerkte yoghurt, combineer je dit met een handjevol of 25 gram geraspte noten.

Gezonde eiwitrijke snacks: Pompoenpitten

Een klein handjevol of 25 gram pompoenpitten is goed voor maar liefst vijf gram hoogwaardige eiwitten. Daarnaast zijn ze ook rijk aan goede vetten. Die hebben we vooral nodig als bron van energie.

Bananenpannenkoeken

Bananenpannenkoeken bevatten veel eiwitten. Je kunt de concentratie eiwitten nog verhogen, door er eiwitpoeder aan toe te voegen. De bananen zorgen voor een natuurlijk zoete smaak, zodat je helemaal geen suiker of ander zoetmiddel nodig hebt.

Gezonde eiwitrijke snacks: Havermout

Volkorengranen en volkorenproducten horen thuis in elk gezond eetpatroon, zeker wanneer je iets aan je overgewicht wilt doen. Volkorengranen zijn naast haver en havermout vooral zemelen, boekweit, gierst en quinoa. Havermout is voedzaam en rijk aan alle onmisbare en gezonde voedingsstoffen, vooral voedingsvezels.  Om het eiwitgehalte nog te verhogen, voeg aan je havermout (pap) extra eiwitten toe.

Zelf gemaakte eiermuffins

Muffins uit de supermarkt barsten van de toegevoegde suikers. Daarom maak je best je muffins zelf. Zo weet je perfect wat er allemaal inzit. Gebruik naast eieren je favoriete groenten voor een gezond en eiwitrijke snack.

Whey eiwitten zijn de beste soort eiwitten die je aan je eetpatroon kunt toevoegen. Hoe zorg jij dat je dagelijks genoeg eiwitten binnenkrijgt? 

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.