Gezond koolhydraatarm ontbijt met eieren, portobello, kaas en knoflook


Gezond koolhydraatarm ontbijt past in ieder gezond eetpatroon. Het geeft je voldoende energie om zonder ongezonde tussendoortjes je lunch of middagmaal te halen.

 Koolhydraatarm is uiteraard niet hetzelfde als koolhydraatvrij zoals in crash diëten wordt aanbevolen. Een gezond eetpatroon bestaat naast veel hoogwaardige koolhydraten uit voldoende gezonde vetten en trage koolhydraten.

Dit ontbijt met portobello paddenstoelen, kaas en knoflook past perfect in zo’n koolhydraatarm dieet en is beslist de moeite waard om het eens uit te proberen.

Een portobello is een grote kastanjechampignon met een doorsnede tot wel 12 centimeter. Deze variant van de kastanjechampignon is vanuit Amerika overgewaaid naar hier. Daar is de portobello populair, vooral op de barbecue. Door zijn forse afmeting is de portobello heel geschikt om te vullen, vooral met ei en kaas. Lekker bijvoorbeeld voor vegetariërs of wanneer je een dagje geen vlees wilt eten. Deze grote, vlezige champignon kan ook in zijn geheel of in plakjes worden gebakken of gegrild en is het ganse jaar verkrijgbaar.

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Koolhydraatarm ontbijtIn portobello champignons vind je vooral:

Vitaminen: vooral  vitaminen B6, C en D

Mineralen: zoals kalium, natrium, calcium, ijzer en magnesium

Sterke antioxidanten

Eiwitten

  • Voedingsvezels

Portobello champignons:

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Een gezond koolhydraatarm ontbijt: 

Gezond koolhydraatarm ontbijtDoet meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen

Geeft je meer energie

Is rijk aan voedingsvezels: die geven je een snel en lang verzadigd gevoel waardoor je minder eet

Bevat grote hoeveelheden eiwitten: die zorgen voor meer, sterkere en langere spieren. Die helpen je makkelijker afvallen omdat ze ook energie (calorieën) verbranden, zelfs in rust. Afvallen terwijl je slaapt is zo perfect mogelijk. Vandaar het belang van voldoende slaap

Doet je trek in zoet verdwijnen zodat je weinig of geen ongezonde tussendoortjes eet

Koolhydraatarm en koolhydraatvrij zijn niet hetzelfde. Snelle koolhydraten zoals suiker en zetmeel zijn belangrijke oorzaken van overgewicht. Trage koolhydraten hebben we echter nodig als bron van energie.

Recept gezond koolhydraatarm ontbijt met eieren, portobello, kaas en knoflook

Ingrediënten voor 4 personen: 6 eieren, 4 portobello champignons, 2 koffielepels fijngehakte knoflook, 2 eetlepels geraspte cheddar kaas, 2 koffielepels gedroogde tijm of rozemarijn, 8 koffielepels olijfolie, peper en zeezout

JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen!

Gezond koolhydraatarm ontbijt

Bereiding

Je oven voor verwarmen op 200 graden
Leg de champignons op een bakplaat bekleed met folie.
Breng op smaak met knoflook, het zeezout en de peper naar smaak.
Bak tot ze gaar zijn.
Klop de eieren en breng ze op smaak met peper en zeezout.

  • Verhit de olijfolie op een laag vuur en kook het ei.
  • Roer zachtjes tijdens het koken tot het ei gaar is en klaar is.
  • Schep de helft van het eimengsel over elke paddenstoel als die gaar zijn.
  • Bestrooi met kaas, de tijm en/of de rozemarijn.
  • Eet smakelijk

Gezond en koolhydraatarm eten, je gezondheid verbeteren en makkelijk afvallen doe je een gezond eet- en leefpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!  

Door |2019-08-29T19:10:59+01:00december 11th, 2018|Gezonde Recepten|0 Reacties

Over de auteur:

Francois Appers
Hallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Reageer ook!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.