Een waterontharder plaats je als je leidingwater te hard is en dus teveel kalk bevat. Dankzij de waterontharder ben je van alle kalkproblemen definitief verlost. Dat voorkomt dure herstellingen aan je huishoudapparaten zoals vaatwasser, wasmachine, droogkast espressomachine en aan alle andere toestellen waar water aan te pas komt. Met een waterontharder bespaar je dus heel wat op je huishoudbudget. Dat is niet alles? Je moet ook veel minder poetsen en zachter water is ook beter voor je gezondheid. Velen zien echter op tegen de hoge kosten van een waterontharder, de producten en het onderhoud. Met de Amfa4000® waterontharder komt daar nu een einde aan.


Kortom, wanneer plaats je een waterontharder en wat zijn de voordelen van dit apparaat?

Hard water is tot op een zekere hoogte gezond. Wordt een bepaalde grens overschreven dan is dit nadelig voor onze gezondheid. En niet alleen dat, te hard water zorgt op termijn voor beschadiging van je huishoudtoestellen. Wanneer hard water verwarmd wordt of wanneer hard water in contact komt met lucht veroorzaakt dit kalkneerslag. kan dit kalkafzetting veroorzaken. Bij elektrische huishoudapparaten zorgt dit voor aanzienlijk verlies van energie en dus een duurdere energiefactuur. Hard water zorgt er ook voor dat je meer wasmiddel verbruikt tijdens het wassen. Je zult ook minder moeten poetsen omdat tegels en vloer langer glazen.

De hardheid van water

Een waterontharderIs van meerdere factoren afhankelijk. In de eerste plaats van waar het water afkomstig is om er leidingwater van te maken. Het behandelen van het water verloopt grotendeels bij de watermaatschappij waarbij je bent aangesloten. Sommige drinkwatermaatschappijen zorgen zelf voor het beperkte ontharden vóór het water wordt geleverd. Als je de hardheid van je leidingwater wilt kennen kun je dit opvragen via de website van het drinkwaterbedrijf waarbij je bent aangesloten.

Wanneer een waterontharder plaatsen?

Een waterontharder is doeltreffend wanneer je leidingwater te hard is. Men spreekt van hard water als de hardheid schommelt tussen 30° en 45 °F en harder. Woon je in een gebied met hard tot zeer hard water dan is er veel en teveel kalk in je leidingwater. In gebieden met hard tot zeer hard water is er een hoge concentratie kalk in je leidingwater. Alleen bij zacht water tot 7 °F is het plaatsen van een waterontharder minder nodig. Een waterontharder doet veel besparen op je energierekening als er veel kalk in je kraantjeswater aanwezig is.

Calcium en magnesium verbeteren je gezondheid

Een waterontharder'Calcium en magnesium zijn twee mineralen die we uit onze dagelijkse voeding halen. Je voorraad aan gezonde voedingsstoffen waaronder mineralen hou je in de eerste plaats op peil door gezond en natuurlijk te eten, dus zonder suiker, ongezonde vetten en geur-, smaak, kleur- en bewaarstoffen. Calcium vind je vooral in: 

Verse groenten: en vooral  alle groene koolsoorten, water- en tuinkers, peterselie, spinazie, postelein en spinazie

 • Volkorengranen: haver, zemelen, boekweit, gierst, teff, quinoa
 • Onbewerkte noten, zaden en pitten: amandelen; walnoten,  hazelnoten en pistachenoten, lijnzaad, sesamzaad, lijnzaad en zonnebloempitten
 • Zuivel: melk, kaas onbewerkte natuuryoghurt en kwark zonder toevoegingen
 • Vette vis: wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, sprot, makreel, sardienen, haring en ansjovis
 • Seafood: vooral zeekraal maar ook kelp, algen en zeewier
 • soja en sojaproducten

Calcium helpt vooral tegen botontkalking en voorkomt eetstoornissen, spierkrampen, groeistoornissen en lactose intolerantie.

Voeding met veel magnesium

 • Alle groene bladgroenten
 • Peulvruchten: zoals alle soorten bonen, erwten, groentekiemen, maïs, kapucijner, linzen en kikkererwten
 • Vers fruit: en vooral bananen en avocado
 • Onbewerkte noten, zaden en pitten
 • Sojaproducten zoals tempeh en natto
 • Volkoren granen
 • Vette vis

Magnesium:

 • Geeft je meer energie
 • Vergroot je spiermassa
 • Versterkt je zenuwstelsel
 • Helpt bij depressie en diabetes type 2
 • Verlaagt een hoge bloeddruk
 • Werk sterk ontstekingsremmend
 • Voorkomt hoofdpijn en migraine
 • Verzacht het premenstrueel syndroom
 • Helpt tegen insulineresistentie

De voordelen van een waterontharder

Een waterontharder'Zoals dat met alles het geval is zijn er aan een waterontharder zowel voor- als nadelen verbonden. De nadelen wegen gelukkig niet op tegen de voordelen van een waterontharder. De belangrijkste voordelen van een waterontharder op een rijtje:

Doet je energie en dus geld sparen

Elektrische huishoudelijke apparaten gaan met het ontharden van je leidingwater veel langer mee waardoor je vaak peperdure herstellingen voorkomt. Ook vaak dure ontkalkingsproducten heb je met een waterontharder niet meer nodig.

Wand- en vloertegels en douchewanden glanzen langer 

Met een waterontharder moet je minder poetsen, omdat zowel vloer- als wandtegels, douchewanden en je badkamer langer glanzen. Zacht bevat geen of weinig kalk waardoor alles langer schoon blijft. De vaat in je vaatwasser zal ook meer glanzen bij zacht water.

Agressieve schoonmaakmiddelen zijn overbodig

Het gebruik van een waterontharder maakt het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen onnodig en dat is ook voordelig voor ons leefmilieu zijn nadelig voor onze huid.

Geen last van nadelen met de Amfa4000® waterontharder

Klassieke waterontharders betekenen een forse investering van minimum 1000 euro. Het plaatsen van deze waterontharders is ook specialistenwerk en dat jaagt de prijs nog omhoog.  Dan hadden we het niet eens over de extra kosten van het zout en het regelmatige onderhoud. Als je kiest voor De Amfa4000® waterontharder heb je van al deze nadelen geen last meer van. De Amfa4000® is zelfs onderhoudsvrij waardoor er zelfs geen zout meer bij nodig is.

De Amfa4000® waterontharder gebruikt een speciale gadolinium techniek

Dat wordt mogelijk gemaakt dankzij het gebruik van speciale gadolinium ceramiek techniek. Zo maakt men een sterk veld in een opvallend klein apparaatje mogelijk.  Zo kan het makkelijk in iedere (kleine) ruimte geplaatst worden. Verder beschikt de Amfa4000® waterontharder over twee krachtige waterontharder magneet modules die op elkaar zijn afgestemd en een uitstekende werking garanderen. Aan elkaar geketende watermoleculen zorgen er voor dat een minuscuul microdeeltje zich niet bindt aan kalk die in het leidingwater is opgelost.

Kalkaanslag voorkomen

De waterontharder produceert een variërende frequentie waardoor het microdeeltje vrijkomt. De Amfa4000® waterontharder maakt het mogelijk dat de microdeeltjes vrijgemaakt worden. Door de verandering van de kristalstructuur en mineralen wordt kalkaanslag voorkomen. Door het compacte toestelletje heb je maar acht centimeter plaats over de lengte van de buis nodig om de waterontharder te monteren. Dat kan op elk type buis zowel uit pvc, koper, en al of niet gegalvaniseerd staal. Je kunt de Amfa4000® waterontharder zelfs plaatsen op flexibele buizen met een diameter van 12 tot 42 millimeter.

Kwaliteit waterontharder

De Amfa4000® waterontharder gebruikt  materialen van hoge kwaliteit waardoor hij levenslang meegaat zonder onderhoud, dit betekent dat hij onder de meeste omstandigheden levenslang mee gaat en onderhoudsvrij is. Daarnaast geniet dit apparaatje tien jaar garantie ingeval er toch iets mis moest gaan en een 100 dagen actie “niet goed, geld terug”.

Werking Amfa4000® waterontharder 

Met een kracht van maar liefst 0.117 Tesla zorgen de magnetische velden ervoor dat mineralen zoals calcium en magnesium niet kristalliseren. Deze waterontharder haalt deze mineralen niet uit het water maar onderdrukt de negatieve effecten waardoor deze niet meer neerslaan. De kalk blijft dus in het water maar hecht niet meer op uw apparatuur en leidingen. Dit systeem werkt voor gans je woning en dit over een lengte van 300 meter. De Amfa4000® lost de kalk in de leidingen op. Daarom duurt het even voordat je maximaal resultaat ziet. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van de waterhardheid en de leeftijd van je waterleidingen zijn. Het kan enkele weken duren voor je de eerste resultaten ziet. Na maximaal zes weken moet het toestelletje optimaal werken.

De hardheid van je kraantjeswater wijzigt niet. De Amfa4000® zorgt er voor dat de kalk niet meer neerslaat waardoor kalkaanslag verdwijnt. Voor het beste resultaat monteer je de Amfa4000® waterontharder best zo dicht mogelijk bij je watermeter installeren. Dat kan zowel er voor of er na, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Deze ontharder is waterdicht en dus geschikt voor vochtige ruimtes.