Drop van Klepper de Klepper
Spread the love

Drop van Klepper en Klepper ‘de beste ooit? Laat ik maar onmiddellijk met de deur in huis vallen: ik hou van zoet, maar ben geen fan van drop. Of beter gezegd: was geen fan. Sinds ik de drop van Klepper en Klepper in handen kreeg, veranderde dat. Deze ambachtelijke drop, vrij van gluten en gelatine, is eigenlijk niet vergelijkbaar met de klassieke soorten van dit snoepje. Drop van Klepper en Klepper bevat dan ook uitsluitend natuurlijke producten en is verkrijgbaar in vier verschillende variëteiten, namelijk honing-, laurier-, volzoet- en mildzoutdrop.

Maak zeker kennis met het het unieke concept van dit ambachtelijk Nederlands snoepbedrijf. 

Nederlanders zijn dropeters. Maar wat is dit eigenlijk?  Oorspronkelijk werd dit populaire snoepje gemaakt van de zoethoutplant, of dropplant. Zoethout was namelijk het belangrijkste bestanddeel van dit favoriete snoepje van vele Nederlanders. Die werden op smaak gebracht door toevoeging van salmiak (ammoniumchloride) en suiker of een andere zoetstof. Dit mengsel werd lange tijd gebonden met Arabische gom. Die wordt de laatste tijd meer en meer vervangen door gelatine of zetmeel. De meerderheid van de drop die hier bij ons verkocht wordt, is geen échte drop, want niet afkomstig van de zoethout. Deze fabrikanten maken namelijk gebruik van anijs om de typische maak te imiteren.

Een vraag voor onze voedingscoach? Stel ze gratis in onze chat!

Drop gezond met de natuurlijke drop van Klepper en Klepper

Maar het kan gelukkig ook anders, met de natuurlijke en ambachtelijke drop van het Nederlandse bedrijf Klepper en Klepper. Hun drop wordt ambachtelijk gemaakt van de oorspronkelijke zoethoutplant. Deze échte drop vrij van gluten en gelatine en is verkrijgbaar in meerdere smaken, niet té zacht en zeker ook niet té hard. Klepper en Klepper deed heel wat onderzoek naar de beste drop ooit, voor minder wilde Willem en Huub Klepper niet gaan.

‘Beste drop ooit’

Hun ‘Beste Drop Ooit’ werd ontwikkeld in 2015. Beiden profiteerden van de 25 jaar ervaring van  vader Klepper die 25 jaar lang de markt van Alkmaar bezocht met drop. Daardoor wist hij exact wat hij zelf en zijn honderden klanten verlangden van hun drop.  Klepper Senior beloonde zijn klanten met zijn eigen versie. Oorspronkelijk zou het uitsluitend bij dit jubileumsnoepje blijven. Klepper Junior zag er meer in. Dat leidde uiteindelijk tot vier exclusieve smaken, elk zonder gluten en gelatine.

Drop van Klepper en Klepper is gluten en gelatinevrij

Drop van Klepper en Klepper is alleen gluten- en gelatinevrij, en is dus uitstekend geschikt voor diegenen die glutenintollerant zijn en kampen met coeliakie.

Zoveel drop eten per dag

Volgens het Voedingscentrum mag en gezonde volwassene dagelijks tot 120 gram of twintig dropjes veilig eten of een halve liter zoethoutthee drinken. Kinderen beperken dit tot vijf dropjes per dag. Zwangere vrouwen, mensen met een hoge bloeddruk of mensen die vocht vasthouden geldt een limiet van acht dropjes per dag. Zwangere vrouwen met een hoge bloeddruk eten beter geen drop eten.

De beste drop ooit: Honingdrop

De honingdrop van Klepper en Klepper was een eerste, aangename verrassing. Deze honingdrop is zacht en heeft een échte honingsmaak. Voor hun honingdrop gebruiken Willem en Huub Klepper alleen Nederlandse honing, rechtstreeks van bij de imker. Deze biologische honing is puur natuur en bevat geen toegevoegde stoffen. Samen met laurierdrop is dit ongetwijfeld de verrassendste drop van Klepper en Klepper.

Laurierdrop

Ooit al laurierdrop geproefd? Toen ik het eerste laurierdropje in mijn mond stak, had ik heel wat twijfels. Ik kende laurier vooral als smaakmaker in de keuken, maar als ingrediënt van dit soort snoep? Maar ook in deze snoepjes doet het aromatisch laurierblad het uitstekend. De laurierdrop van Klepper & Klepper is heeft een unieke en milde smaak en is niet te hard.

Volzoet

In tegenstelling tot het klassieke product is deze volzoet en toch niet té zoet. Zo behoudt hun volzoet drop nog zijn typische dropsmaak.  Het werd uiteindelijk een stevig dropje waarbij de zoete smaak zeker niet domineert. De dropsmaak blijft relatief in je mond hangen, wat heel wat dropliefhebbers weten te waarderen.

Mildzout drop van Klepper en Klepper

Zoals de andere smaken heeft de mildzoute variant een stevige structuur. Daardoor blijft hij niet té lang in  je mond kleven en bijt je gelukkig  je tanden stuk. Dat is uniek als het op drop aankomt! Het bedrijf vond de juiste balans tussen het typisch zoete van  drop en het ziltige van het gebruikte ongeraffineerd Keltisch zeezout. Deze zoute drop  zorgt voor een milde en  fluweelzacht mondgevoel. Daarbij wordt gebruikgemaakt van ongeraffineerd Keltisch zeezout waardoor het zijn vele gezonde voedingsstoffen en vooral vitaminen en mineralen maximaal behoudt  is niet geraffineerd en behoud.

Ambachtelijk en natuurlijke drop van Klepper en Klepper kopen

Deze is verkrijgbaar bij de betere Nederlandse speciaalzaken.

Conclusie

Over smaken valt niet te discuteren, maar voor mij is drop van Klepper en Klepper is voor mij inderdaad ‘de beste drop ooit’.

Je wilt toch ook genieten van ‘De beste drop ooit’? Die is verkrijgbaar bij de betere speciaalzaken in zowel binnen- als buitenland.  De verkooppunten in je buurt vind je HIER.By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

2 thoughts on “Drop van Klepper en Klepper ‘De beste ooit’?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole