Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

[bftpro-form-start 1]

Je Naam: [bftpro-field-static name]
*Je Email: [bftpro-field-static email]

[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”] [bftpro-form-end 1]

 Heb je last van acne? Dan is er wellicht iets fout met je eet- en leefpatroon of zal je je spijsvertering meer rust moeten gunnen.  Zijn volgens het bekende spreekwoord je ogen de spiegels van je ziel, dan is je huid een belangrijke boodschapper van je gezondheid. Aan de gezondheid en de conditie van je huid zie waar je gezondheidsproblemen zich voordien. Dat wist men in de befaamde Chinese geneeskunde al eeuwen geleden en nu beginnen onze wetenschappers ook hierin meer en meer te geloven. Elk deel van je huid is verbonden met een bepaald orgaan en aan de gezondheid van je huid kan men perfect je gezondheidsproblemen herkennen.

 Je huid is de spiegel van je gezondheid, en daarbij speelt je gelaat een hoofdrol. Volgens de Chinese geneeskunde kunnen we ons gelaat in veertien zones indelen, elk nauw verbonden met één welbepaald orgaan in je lichaam. Door regelmatig je huid te controleren weet je hoe het met je innerlijke gezondheid is gesteld en kan je tijdig ingrijpen. Aan de conditie van je huid leer je de zwakke punten van je organen kennen. Door er zo vlug mogelijk op in te spelen ben je in staat aandoeningen te voorkomen of ten minste de symptomen ervan te verzachten en het genezingsproces opmerkelijk te verkorten. Dat is spijtig genoeg niet voor iedereen en in dezelfde mate het geval. Bij sommige personen is hun huid immers een gesloten boek…

 • Acne op je voorhoofd: dan kan er iets mis zijn met je spijsverteringsstelsel of met de gezondheid van je blaas, maar dat is niet altijd het geval. Er zijn immers nog heel wat andere oorzaken van huidproblemen zoals acne, eczeem en/of psoriasis.
Huidproblemen hebben invloed op je organen:
 • Je voorhoofd (1 en 3):  is verbonden met je spijsverteringsstelsel en je blaas. Zorg voor een gezonde slaap, en drink voldoende water om je lichaam te zuiveren. Ben je allergisch voor bepaalde stoffen?
 • Wenkbrauwen (2): een ongezonde huid in het gebied tussen je wenkbrauwen wijst op een zwakke lever, en/of allergieën. Beperk zoveel mogelijk het gebruik van alcohol, zware en vette maaltijden, de consumptie van zuivelproducten, en eet suikervrij. Zorg voor extra beweging in open lucht. Een half uurtje ‘sporten’ op eigen ritme volstaat.
 • De zijkanten van je gelaat (4 en 10): geven duidelijkheid in verband met de gezondheid van je nieren. Een slechte conditie van je huid wijst op eventueel op nierstenen. Voldoende water drinken spoelt je lichaam schoon. Beperk het drinken van alle koolzuurhoudende dranken en koffie, en slaap minstens zes uur per nacht.
 • Je wangen (5 en 9): vertellen je meer over je ademhalingssysteem en de gezondheid van je luchtwegen. Vooral verstokte rokers en zij die last hebben van allergieën hebben ook te maken met een slechte conditie van de huid op je wangen.  Vermijd zoveel mogelijk het eten van mango en zeevruchten en het drinken van wijn.
 • Je slapen: (6 en 8): nierproblemen weerspiegelen zich op de huid ter hoogte van je slapen.
 • De huid rond je ogen: ontsierende donkere wallen onder je ogen kunnen wijzen op uitdroging. Drink meer water, minstens zo’n twee liter per dag, eet zoveel mogelijk gezonde vetten, vooral aanwezig in vette vissoorten zoals zalm, paling, tong, makreel, sardienen, haring en ansjovis en plaats regelmatig rauw voeding of raw food zoals groene bladgroenten op je menu.
 • Je neus: wijst op problemen met hart- en bloedvaten. Laat regelmatig je bloeddruk controleren en beperk het gebruik van pittige kruiden.
 • Rond je mond: bij een grauwe huid rond je mond en op je kaken zijn meestal je hormonen uit evenwicht. Dat is bij vele vrouwen het geval bij het begin van hun menstruatie. Eet meer groene bladgroenten toe aan uw eetpatroon, eet meer vette vissoorten en minder suiker.
 • Je kin: staat in verbinding met je maag. Bij een oneffen huid heeft je maag en spijsvertering extra rust nodig. Zuiver je lichaam van alle giftige afvalstoffen, eet traag en en eet meer zacht, vers fruit met extra voedingsvezels
 • Je hals: huiduitslag in je hals kan oorzaak zijn van een aanval van ziekmakende  bacteriën. Drink voldoende water, en neem tijdig rust en ontspanning