De beste sporten voor afvallen
Spread the love

Ben je op zoek naar nieuwe en de beste sporten voor afvallen en om je gezondheid te verbeteren? Say no more! We weten allemaal dat de zomer een tijd is waar er af en toe wat extra kilootjes kunnen bijkomen. We geven je wat extra uitleg over de beste sporten, om op een gezonde, effectieve manier af te vallen. Volg je even mee?

Spinning

Fietsen in het algemeen is erg goed voor je gezondheid. Maar spinning is nog effectiever voor als je wil afvallen. De sport is namelijk zo gemaakt dat het de bedoeling is om vet te verbranden en je conditie te bevorderen. Zelfs beginnende wielrenners doen aan de sport om hun conditie te trainen. Wie weet krijg je ook wel de ‘fiets bug’ te pakken door het te doen. Tot binnenkort op het wielernieuws? Voor wie nog nooit van spinning heeft gehoord, zullen we een korte uitleg geven. Spinning is het concept waarbij je gedurende een korte periode van 30 minuten tot zelfs 1 uur heel hard fietst op een spinningbike. Dit is een speciale crosstrainer die je weerstand geeft tijdens het fietsen. Bij spinning spreken we echt over een workout. Zien we je binnenkort op de spinningles? Neem zeker een handdoek mee omdat je wel wat zal zweten!

 De beste sporten voor afvallen: Zwemmen

Niet alleen wielrenners als Mathieu Van Der Poel hebben een uithouding om U tegen te zeggen. Ook zwemmers als Pieter Timmers zijn niet te onderschatten. Zo is zwemmen één van de beste sporten om meerdere spiergroepen te trainen. Je wordt er flexibeler van en krijgt minder rugklachten. Doordat je gebruikmaakt van al je spieren is het een goede sport om af te vallen. Zwemmen is ook veel minder belastend dan bijvoorbeeld hardlopen. Dit komt doordat je in het water maar één tiende weegt van je normale gewicht. Zwemmen is dus je sport als je wil afvallen én blessuregevoelig bent. Net zoals bij spinning is het aangeraden om ongeveer een uur te zwemmen per beurt, om zo zo goed mogelijk je conditie te trainen.

De beste sporten voor afvallen: Hardlopen

Tot slot heb je hardlopen. Doordat deze sport zo toegankelijk is, is het voor veel mensen die willen afvallen hun favoriet. Echter, kan de sport belastend zijn voor de knieën, dus daarom geven we je enkele tips mee als je eraan wil beginnen. Zo is het als beginnende hardloper aan te raden om kalm aan te beginnen. Ga niet direct je limieten opzoeken, maar bouw langzaam op. Een loopschema kan je hierbij helpen. Gepast schoeisel is ook een must. Ga dus op zoek naar de meeste comfortabele loopschoen die je kan vinden. Het fijne aan hardlopen is dat je het overal en altijd kan doen. Op vakantie in een prachtig landschap, ‘s ochtends voor het werk of als studie pauze met de vrienden. Wanneer begin je aan je tocht?

 

 

By Redactie

Hallo, Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole