De beste homeopathische middelen tegen hoofdpijn

Spread the love

[fusion_builder_container background_color=”#282a2b” background_image=”https://leefnugezonder.be/wp-content/uploads/2015/02/Black_background-1.jpg” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”center center” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”0″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”no” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_text]

Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

[/fusion_text][/fusion_builder_column][fusion_builder_column type=”1_2″ last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1″ class=”” id=””][fusion_separator style_type=”none” top_margin=”25″ bottom_margin=”25″ sep_color=”” border_size=”” icon=”” icon_circle=”” icon_circle_color=”” width=”” alignment=”center” class=”” id=””/][fusion_text][bftpro-form-start 1]

Je Naam: [bftpro-field-static name]
*Je Email: [bftpro-field-static email]

[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”]
[bftpro-form-end 1][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”20px” padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

De beste homeopathische middelen tegen hoofdpijn

Hoofdpijn is ongetwijfeld één van de meest voorkomende (chronische) pijnen in ons land. Naar schatting leeft rium 25 procent van onze bevolking met een of andere vorm van hoofdpijn. Er bestaat immers meer dan één soort hoofdpijn. Allen hebben ze een ding gemeen: hoofdpijn kan soms zwaar en bijzonder pijnlijke uithalen. Om die soms langdurige hoofdpijn te verzachten  grijpen velen naar pijnstillers, maar dat is lang niet de beste manier om van hoofdpijn verlost te raken. Er bestaan heel wat natuurlijke middelen om hoofdpijn aan te pakken. Maak hier kennis met de beste homeopathische middelen tegen hoofdpijn! 

In vele gevallen verstoort hoofdpijn ons sociale leven en zeker onze levenskwaliteit. Ondanks al deze vervelende en pijnlijke symptomen die hoofdpijn  veroorzaakt, is het in principe geen ziekte, maar een symptoom van een of onderliggende aandoening, meestal stress. In veruit de meeste gevallen zijn de oorzaken van hoofdpijn nochtans niet direct vast te stellen. Er bestaan immers vele soorten hoofdpijn.  In sommige gevallen is er een duidelijke oorzaak van hoofdpijn zoals een ernstige onsteking van je voorhoofdsholte als gevolg van een val of in erg zeldzame gevallen van een hersenaandoening. In veruit de meeste gevallen en zeker bij migraine en spanningshoofdpijn zijn de oorzaken veel moeilijker te achterhalen. Spanningshoofdpijn wordt meestal gelinkt aan stress en dan gaat de hoofdpijn meestal gepaard met gespannen en stijve nekspieren. Migraine, de ernstigste vorm van hoofdpijn, is een gans ander verhaal. Migraine is voor een deel erfelijk. Het komt in bepaalde families opvallend meer voor dan in andere, en vooral vrouwen zijn er het slachtoffer van. Migraine gaat meestal samen met braken en een overgevoeligheid voor licht en geluid.

Lichamelijk en psychisch

De vele vormen van hoofdpijn hebben verschillende oorzaken en die kunnen zowel van lichamelijke als van psychische aard zijn. Omgevingsfactoren spelen hierbij een belangrijke rol.

Extra tips van de homeopaat:

Zoveel soorten hoofdpijn, zoveel verschillende uitlokkers of triggers er bestaan. De meest voorkomenden zijn:

 • Spanning in nek en/of schouders.
 • Geestelijke spanning als gevolg van stress.
 • Het overmatig slikken van…pijnstillers.
 • Het gebruik van cafeïne houdende dranken als koffie, koolzuurhoudende frizsdranken als cola.
 • Gebrek aan een gezond slaap.
 • Een sterke schommeling van je hormoonspiegel, vooral tijdens je menstruatie en menopauze.
 • Het dragen van een te zwakke of te sterke bril.
 • Te hoge bloeddruk.
 • Ontsteking van je voorhoofdsholte (sinusitis).

Verschillende soorten hoofdpijn

De ene hoofdpijn is inderdaad de andere niet. Er bestaan immers verschillende soorten hoofdpijn:

 • Clusterhoofdpijn: gekenmerkt door aanvallen van zware hoofdpijn. Ben je in dit geval, doen voel je een stekende pijn achter één oog en één slaap. Dat oog is rood, gezwollen en traant. Inademen van medische zuurstof helpt in soms.
 • Menstruale hoofdpijn: als gevolg van een verandering in je hormoonspiegel. Je hoofdpijn manifesteert zich dan meestal bij het begin van je cyclus.
 • Spanningshoofdpijn: een drukkend, dof en beklemmend gevoel rond je hoofd. Je hebt meestal ook pijn in je nek en je schouders. Rust, speciale oefeningen om je te ontspannen, een warme douche of een bezoek aan de sauna verlichten je pijn. In sommige gevallen brengt ook fysiotherapie verzachting.
 • Migraine: ongetwijfeld de meest pijnlijke vorm van hoofdpijn. Je voelt een hevige en kloppende pijn meestal aan een kant van je hoofd. Zowel licht als geluid doen extra pijn. In vele gevallen gaat migraine gepaard met misselijkheid en braken en met het zien van lichtvlakken (aura’s). Stilte en een donkere kamer maken de pijn min of meer draaglijk.

Lang niet alle soorten hoofdpijn zijn geschikt voor zelfmedicatie. Is je hoofdpijn niet vlug verdwenen of keert ze regelmatig terug, raadpleeg dan bij voorkeur je huisarts.

Kruiden tegen hoofdpijn

De homeopaat en de natuurgenezer hebben de beschikking over vele kruiden en natuurlijke middeltjes om je hoofdpijn te verzachten:

 • Sint- Janskruid tegen spanningshoofdpijn: thee van sint- janskruid is vooral doeltreffend tegen spanningshoofdpijn. Sint- Janskruid brengt immers in de eerste plaats innerlijke rust maar is ook doeltreffend bij een lichte vorm van depressiviteit, neerslachtigheid en bij prikkelbaarheid. Het zorgt eveneens voor het verwijden van je bloedvaten, erg nuttig bij spanningshoofdpijn.
 • Lavendel tegen spanningshoofdpijn: enkele druppeltjes lavendel in je bad of op je hoofdkussen helpen je ontspannen en brengen je tot rust. Je kan ook verse lavendel gebruiken. Pluk een takje lavendel, wrijf de bloemetjes fijn en snuif de geur ervan diep naar binnen.
 • Voeding: helpt vooral bij spanningshoofdpijn. Beperk in dit geval zoveel mogelijk het eten van suiker, chocolade, varkensvlees, en noten en het drinken van koffie, thee, melk en wijn.
 • Zout: vooral doeltreffend bij het gevoel van tikkende hamertjes op je hoofd vaak als gevolg van emotionele problemen zoals een onverwerkt verdriet.
 • Kruisbladklokje: bij hevig kloppende pijn aan je linkerslaap en linker oog vaak in combinatie met ernstige hartkloppingen en een afkeer aan sigarettenrook.
 • Heggerank: bij barstende en bijtende hoofdpijn meestal boven je linkeroog, verbeterd bij een harde tegendruk.
 • Iris: verzacht bij de pijn rechtszijdige migraine in combinatie met een wazig zicht, misselijkheid en hevig braken.
 • Bloedwortel: bij kloppende hoofdpijn die vertrekt vanuit je rechter schouder en die tot in je rechter oog trekt. Je aderen ter hoogte van je slapen zijn uitgezet en je gezicht loopt rood aan.
 • Hondenmelk: bij hoofdpijn die van de ene naar de andere kant trekt.
 • Gele klaver: bij hevig kloppende hoofdpijn die sterk vermindert bij bloedverlies (menstruatie, bloedneus…).

Homeopathische geneesmiddelen

Ook verschillende homeopatische geneesmiddelen kunnen soelaas brengen:

 • Belladonna D4 (dokter Vogel): hept in geval van hoofdpijn gecombineerd met misselijkheid en braken.
 • Geriaforce (dokter Vogel): becordert de doorbloeding in je kleine en je middel grote bloedvaten. Dat is onder meer het geval in je hersenen. Verzacht je hoofdpijn.
 • Jasmijnwinde: meestal efficiënt bij rechtszijdige hoofdpijn vanuit je achterhoofd naar je voorhoofd.
 • Cyclaam: bij hoofdpijn aan je linker slaap, gepaard gaande met flikkeringen voor je ogen.
 • Volkruid: bij zeurende hoofdpijn.
 • Braaknoot: bij hoofdpijn als gevolg van een kater.

Deze middelen zijn verkrijgbaar in de meeste natuurwinkels of in de bio shop.[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container][fusion_builder_container background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5″ video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding_top=”20″ padding_bottom=”20″ padding_left=”0″ padding_right=”0″ hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”no” center_content=”no” min_height=”none”][fusion_text]

Leren hoe je hoofdpijn snel te lijf gaat?

hoofdpijnOnline Video cursus Hoofdpijnmassage, werkboek (E-book) uitgebreide massage met uitleg acupressuur-punten, houdingverbetering en nog veel meer. Therapeutische scholing. U hebt alleen een internetverbinding nodig.

[fusion_button link=”https://www.paypro.nl/producten/Cursus_Hoofdpijnmassage/16768/50831″ color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! Ik wil ook leren hoe ik mijn hoofdpijn te lijf kan gaan![/fusion_button][/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.