Calorieën verbranden om snel af te vallen + Recepten

calorieën verbranden


Ook op de hoogte blijven van de laatste nieuwe gezondheidstips?

Meld je dan aan voor onze gratis nieuwsbrief en krijg alle nieuwtjes als eerste DIRECT in je mailbox!

[bftpro-form-start 1]

Je Naam:[bftpro-field-static name]
*Je Email:[bftpro-field-static email]

[bftpro-submit-button 1 “Aanmelden”] [bftpro-form-end 1]

Calorieën verbranden om snel af te vallen + Recepten

Meer calorieën verbranden is nodig als je meer opgeslagen lichaamsvet wilt verbranden en snel gewicht wilt verliezen. Afvallen doe je immers als je meer calorieën verbrandt dan je lichaam er dagelijks nodig heeft om goed te blijven functioneren.

Hoe meer energie en calorieën je verliest, hoe gemakkelijker je afvalt. Toch is meer calorieën verbranden blijkbaar toch niet zo gemakkelijk dan het lijkt.

Wat zijn de beste manieren om meer calorieën te verbranden en snel af te vallen?

Al wat we dagelijks ondernemen kost energie en doet calorieën verbranden. Hoe intenser en langduriger je inspanningen, hoe meer vet en calorieën je verbrandt en hoe gemakkelijker je afvalt. Zelfs als je slaapt verbrand je calorieën. Daar zijn in de eerste plaats je spieren verantwoordelijk voor. Spieren verbranden immers energie, zelfs in rust en terwijl je slaapt.

Verantwoord en gezond afvallen doe je alleen met een gezond eetpatroon en niet met een van de vele crash diëten. 

Meer calorieën verbranden dan innemen

Om af te vallen zonder het gevreesde jojo effect moet je meer calorieën verbranden dan je er via je voeding binnenkrijgt. Meer calorieën verbranden en energie verbruiken doet je afvallen.

Energie gebruiken op drie manieren

Je lichaam gebruikt op drie manieren energie. Hoe meer deze drie vet verbrandingsprocessen worden gestimuleerd hoe gemakkelijker je afvalt.

Meer energie verbruiken en calorieën verbranden doe je op drie manieren:

  • Via je basaal metabolisme (BMR): is de basis hoeveelheid calorieën die je verbrandt om in leven te blijven, ook als je slaapt. Om alle lichaamsprocessen in stand te houden is energie nodig en zal je calorieën verbranden. Je BMR verbrandt ongeveer 60% van alle calorieën
  • Calorieën die nodig zijn om inspanningen te leveren: dat gaat van het knipperen met je ogen, tot sporten en alle inspanningen die je dagelijkst doet
  • Je verteringsproces, nodig om je voeding om te zetten in energie: zoals eten, het verteren en het opnemen van alle gezonde voedingsstoffen uit je voeding is onmogelijk zonder beschikbare energie

Meer calorieën verbranden en gemakkelijk gewicht verliezen doe je door meer vet te verbranden

Soep makenWil je meer vet verbranden , je gezondheid verbeteren en sneller afvallen?  Dan moet je naast gezond eten met de juiste voeding, ook meer opgeslagen lichaamsvet verbranden. En dan is het Vet Verliezen 1.0 Programma zeker iets voor jou.

Het Vet Verliezen 1.0 programma van Mark Van Oosterwijck is geen wondermiddel.

Zonder inspanningen lukt het je met zijn programma ook niet om meer vet te verbranden.

Met de nodige discipline en motivatie is het wel een uitstekende manier om op een verantwoorde en dus gezonde manier meer vet te verbranden.

Geraak je, ondanks gezond eten en voldoende beweging niet van je laatste vet verlost, en ben je voldoende gemotiveerd om meer spieren te kweken en je laatste vet te verliezen?

Weet je zeker dat je dit langer dan twee weken kunt volhouden? Dan is het Vet Verliezen 1.0 programma wellicht iets voor jou!

Een uitgebreide en onafhankelijke review over Het Vet Verliezen 1.0 programma, lees je HIER

Meer calorieën verbranden door extra spieropbouw

Niet alleen door meer te bewegen en te sporten, maar even goed door gezond en de juiste voeding te eten, kweek je meer spieren. Om je spiermassa in stand te houden zijn meer calorieën nodig. Ook als je lichaam in rust is.

Trainen met gewichten is uitstekend voor spieropbouw. Op die manier verhoogt je basaal metabolisme (BMR) met gemiddeld 15%. Voor iedere 500 gram spieren in stand te houden heb je dagelijks 50 extra calorieën nodig.

Wekelijks driemaal 20 minuten trainen met gewichten, volstaat op meer spieren te kweken.

Met meer spieren zie je er beter en strakker uit.

Meer calorieën verbranden door voldoende te bewegen

Een combinatie van gezond eten en voldoende bewegen is de enige manier om af te vallen zonder het gevreesde jojo effect. Afvallen komt voor 70% van gezond eten. De overige 30% wordt door meer beweging geleverd.

Het is zeker niet nodig om voortaan dagelijks te trainen zoals een topsporter, integendeel. Dagelijks een half uurtje wandelen, joggen, fietsen of zwemmen op je eigen tempo volstaat, en doet meer calorieën verbranden. Eens je lichaam aan deze extra inspanningen gewend, kun je je trainingsritme nog altijd aanpassen.

Ben je sportief aangelegd? Dan zijn intensievere sporten zoals hardlopen, touwtje springen, of aerobics zeker iets voor jou.

Kies echter steeds een sport waarbij je je goed voelt

Meer calorieën verbranden met krachttraining

Diegenen die snel willen afvallen doen wel aan cardiotraining, maar vergeten daarbij meestal krachttraining wegens te zwaar. Meer calorieën verbranden doe je echter met een combinatie van cardio- en krachttraining. Zo zet je ook je spieren aan het werk, en zal je meer calorieën verbranden. Hoe intenser je traint, hoe meer calorieën je zal verbranden en hoe gemakkelijker je afvalt.

Ga je niet graag naar de fitness? Aangepaste oefeningen voor thuis, vind je HIER

Meer calorieën verbranden door vaker kleine porties te eten

Eet in plaats van drie grote maaltijden per dag vaker maar kleine porties. Diëtisten raden het eten van zes kleine porties per dag aan. Op die manier blijft je metabolisme of stofwisseling constant actief waardoor je meer vet verbrandt en gemakkelijker gewicht verliestJe zal ook meer calorieën verbranden door je gerechten pittig te kruiden met bijvoorbeeld  pepers

Meer calorieën verbranden doe je ook door:

  • Gezond, evenwichtig en gevarieerd te eten: met veel hoogwaardige eiwitten , voldoende gezonde (onverzadigde) vetten en trage koolhydraten

Alles over zo’n gezond eetpatroon met eiwitten, gezonde vetten en trage koolhydraten, vind je HIER

  • Voldoende water te drinken: drink minimaal 2,5 en maximaal 4 liter water per dag. Hoe meer water je drinkt hoe meer calorieën je verbrandt. Naast het drinken van water zijn ook thee, en in mindere mate ook koffie, shakes, en zelf gemaakte smoothies toegestaan. Frisdranken en alcoholische dranken worden sterk afgeraden
  • Eet minstens 250 gram groenten per dag: groenten en vooral groene bladgroenten zijn rijk aan vitaminen, mineralen en voedingsvezels. Zo word je nooit geconfronteerd met een gebrek aan gezonde voedingsstoffen, een verminderde natuurlijke weerstand en een groter risico op  daaraan gelinkte aandoeningen.
  • Eet dagelijks twee verschillende stukken fruit: fruit bevat fructose of fruitsuiker. Dat weegt niet op tegen de vele gezondheidsvoordelen van fruit, maar teveel fruit en fructose eten doet je ook aankomen
  • Eet dagelijks een handjevol noten, zaden en pitten
  • Slaap minstens 8 uur per dag: een tekort aan slaap zorgt er voor dat zorgt er dat je calorieën opslaat als lichaamsvet
  • Eet rustig en kauw voldoende: dat vergroot je verzadigingsgevoel waardoor je honger langer uitblijft en je automatisch minder eet

Wil je nog meer vet verbranden en gemakkelijker gewicht verliezen? Dat kan met het Vet Verliezen 1.0 Programma

Nog meer vet verbranden en snel gewicht verliezen doe je niet met een dieet, maar met een gezond eetpatroon. Een gezond eetpatroon   dat ons makkelijker doet afvallen is ongetwijfeld het Vet Verliezen 1.0 Programma met honderden gezonde voedingstips en originele recepten met puur natuurlijke en vet verbrandende ingrediënten.

Dat Vet Verliezen 1.0 Programma hielp ondertussen al meer dan 15000 Nederlanders en bijna evenveel Belgen definitief van hun vervelend buikje en van hun overgewicht af.

Ben jij de volgende?

vetverliezenbanner

Author: Francois AppersHallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com