Dat doe je met deze gezonde voeding:

  • Kruisbloemige groenten: en vooral broccoli, spruitjes, kool, boerenkool, radijs en rucola maken deel uit van deze uitgebreide familie. De bitterstoffen die zich in deze groenten bevinden verkleinen ons risico op.

  • Andere bittere groenten zijn: artisjok, bloemkool, spinazie, snijbieten, sla, waterkers, groene bonen, tuinerwten, rode en gele pepers, selderij, avocado, pompoen, komkommer en meloen.

  • Fruit: alle rood fruit zoals druiven, bessen en cranberry’s, appelen, peren, ananas en mango.

  • Kruiden: peterselie, salie, rozemarijn, tijm, basilicum, paardenbloem, mariadistel, rooibos, kamille en munt.

Paardenbloem

De bladeren van paardenbloem zijn ook eetbaar en erg voedzaam. Ze zijn rijk aan rijk aan vitamine A, C en K en aan mineralen waaronder calcium, mangaan en ijzer. Zo is het groen van paardenbloemen zijn een uitstekende bron van de pre-biotica die voor een gezonde darmflora. Paardenbloem verbetert ook de gezondheid van onze ogen en beschermd tegen cataract en maculaire degeneratie.

Lees ook: Natuurlijk afslanken zorgt ook voor een betere gezondheid

Bitter eten met citrusschillen

De schil van zowel zoete als zure citrusvruchten bevatten bitterstoffen. Dat komt door de aanwezigheid van flavonoïden. Dat zijn de sterkste antioxidanten die we kunnen eten. Ze beschermen ons tegen de schadelijke vrije radicalen die ons ziek maken en ons natuurlijk verouderingsproces versnellen. De stoffen in de schil van citrusvruchten werken sterk ontstekingsremmend en zuiveren ons lichaam. Gedroogde en geraspte citrusschillen gebruik je in allerlei desserts en kruidenmixen.

Bitter eten met Rauwe cacao

Cacao wordt gemaakt van de bonen van de cacaoplant en smaakt erg bitter. Het wordt gebruikt in bijvoorbeeld cacaoboter, in vanille en in suiker om chocolade te maken. Pure chocolade is het gezondst en bevat minstens 85 procent rauwe cacao. Eet dagelijks maximaal 20 gram pure chocolade. Dat helpt bij:  

Lees ook: Rauwe cacao – Bestaat er dan ook gezonde chocolade?

Koffie

Is een belangrijke leverancier van sterke antioxidanten. Vele wetenschappelijke studies leerden ons dat het drinken van vier kopjes koffie ons risico op hart- en vaatziekten, diabetes, de ziekte van Alzheimer en Parkinson sterk verminderen.

Lees ook: Is koffie drinken gezond of laten we ons bakje troost best staan?

Groene thee

Is rijk aan gezonde voedingsstoffen en helpt tegen overgewicht, teveel buikvet, ontstekingen, aderverkalking, hart- en vaatziekten risico op hartaandoeningen kan verminderen.

Rode wijn

Het drinken van rode wijn (maximaal twee glaasjes per dag):

  • Doet je meer vet verbranden en makkelijker afvallen.

  • Beschermt tegen aderverkalking, hart- en vaatziekten, een te hoog cholesterolgehalte, een slechte bloedstolling en een verstoorde darmflora.

Voldoende bitter eten doe je in een gezond eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Oscar Helm(Gratis Webinar).

Probeer de Afslank Receptenbijbel nu risicovrij uit… 60 Dagen niet goed? Geld terug!  

Gezond vetpercentage

[fusion_button link=”http://www.paypro.nl/producten/Afslank_Receptenbijbel/21142/50831//” color=”default” size=”” type=”” shape=”” target=”_self” title=”” gradient_colors=”|” gradient_hover_colors=”|” accent_color=”” accent_hover_color=”” bevel_color=”” border_width=”1px” icon=”” icon_divider=”yes” icon_position=”left” modal=”” animation_type=”0″ animation_direction=”down” animation_speed=”0.1″ alignment=”left” class=”” id=””]JA! ik wil ook een GRATIS EN GEZOND WEEKMENU voor een betere gezondheid  en makkelijker afvallen![/fusion_button]