Beste gezondheidsapps om je vorderingen overzichtelijk bij te houden

Beste gezondheidsapps

Beste gezondheidsapps kiezen is belangrijker dan je denkt. Dagelijks komen er nieuwe apps bij. Tussen de duizenden beschikbare apps zijn er vooral vele gadgets die het met de nauwkeurigheid niet zo nauw nemen. Met de beste gezondheidsapps hou je nauwkeurig en overzichtelijk je vorderingen bij. Niet alleen op het vlak van bewegen maar ook wat gezondheid, gezonde voeding, je dagelijks aantal stappen en calorieën en zelfs apps die de kwaliteit van je slaap nagaan. 

Test gratis de Healy die het best bij je past.

Wat zijn de beste gezondheidsapps die we ook kunnen vertrouwen?

Je gezondheid verbeteren en zo snel mogelijk je overgewicht kwijt raken doe je alleen met een gezond en natuurlijk voedingspatroon en voldoende lichaamsbeweging. Om je vorderingen overzichtelijk bij te houden beschikken we over ontelbare gezondheidsapps. De ene betrouwbaarder dan de andere. De jongste generatie gezondheidapps zijn betrouwbaar en gebruiksvriendelijk.

De beste gezondheidsapps: Kies de juiste voeding

De beste gezondheidsappsGezond en natuurlijk eten met veel verse groenten en fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten en vette vis is de belangrijkste stap naar een gezonder leven zonder overgewicht. Om gezond te functioneren hebben we alle beschikbare vitaminen en mineralen uit onze dagelijkse voeding nodig. De beste gezondheidsapps voor het kiezen van de gezondste voeding zijn ongetwijfeld:

Mijn Eetmeter

Deze gezond eten app werd ontwikkeld door het Voedingscentrum en bestaat uit een online eetdagboek. Met Mijn Eetmeter maak je de beste en meest gezonde voedingskeuze. Zo leer je makkelijker gezond eten en krijg je een gedetailleerd overzicht van alle gezonde voedingsstoffen die je dagelijks binnenkrijgt.

De beste gezondheidsapps: Kies ik gezond?

Is een tweede app die het Voedingscentrum ontwikkeldde. Met deze gezondheidsapp weet je direct of je gezonde voedingskeuzes maakt of niet. Met ‘Kies ik gezond’ scan je eenvoudig alle voedingsproducten. Zo krijg je onmiddellijk een overzicht van de meest gezonde voedingsproducten.

De beste gezondheidspas voor voldoende beweging 

De beste gezondheidsappsGezond en natuurlijk eten alleen is belangrijk maar niet genoeg om onze gezondheid te verbeteren en makkelijker af te vallen. Een gezond eetpatroon is goed voor gemiddeld 70 procent van je totaal gewichtsverlies. De overige 30 procent moet van meer bewegen komen. Zo verbeter je niet alleen je gezondheid en lichaamsgewicht, maar krijg je ook extra energie.

Dagelijks genoeg bewegen

Het is dan ook belangrijk om te weten of je dagelijks genoeg beweegt. Dat kan makkelijk en nauwkeurig met de Runtastic. Die geeft je inzicht in de mate van beweging. Hardlopen, wandelen, fietsen en zoveel meer worden hier nauwkeurig bijgehouden. Je krijgt telkens een overzicht van de afstand, de duur, de work-out en van het aantal calorieën die je verbrandt. Je deelt makkelijk alle resultaten met je sportieve vrienden. Zelfs je persoonlijke doelstellingen controleren is met de Runastic is perfect mogelijk. Een andere gebruiksvriendelijke gezondheidsapp is de seven minute workout. Die biedt work-outs van zeven minuten aan. Elke work-out brengt je een stap dichter bij een gezonder leven zonder overgewicht.

De beste gezondheidsapps voor ziekten en ongeval

Wat doe je als iemand een hartstilstand kreeg? Wanneer zoek je best hulp bij lichamelijke klachten of ziekten? Bij lichamelijke klachten of een ongeval is het vaak levensbelangrijk als je weet wat je moet doen. Deze gezondheidsapps geven je de nodige informatie:

EHBO Rode Kruis

Van brandwonden tot allerlei kneuzingen, vergiftiging en (hevige) bloedingen: met de EHBO app van het Rode Kruis weet je altijd wat je precies moet doen. Deze handige app geeft advies bij 80 veel voorkomende situaties en hoe je daarbij best te werk  gaat.

De stappenteller

Ongetwijfeld de meest populaire gezondheidsapp die vaak als gadget wordt aangeboden. De stappenteller helpt ons meer te bewegen. Als je na een dag op kantoor maar vijfhonderd stappen op de teller hebt, word je je bewust van het feit dat je nog even extra moet bewegen. Om gezond te zijn moet je dagelijks minstens 10000 stappen zetten. De nieuwste stappentellers krijgen steeds meer functies. Zo laten de meesten ook zien hoeveel calorieën je dagelijks verbrandt.

Human

De beste gezondheidsappsDeze app is vergelijkbaar met de stappenteller. Human registreert namelijk alle bewegingen die langer dan een minuut duren. Op die manier wil men ons dagelijks minstens 30 minuten achter elkaar laten bewegen. Als je dit bereikt krijg je een complimentje. Bewoog je die dag minder dan 30 minuten? Dan stimuleert deze leuke app om meer te bewegen. Het beste alternatief vind je hier.

De Fit Brains Trainer

Om gezond en fit te blijven train je best ook je mentale gezondheid. Dat kun je voortaan op een leuke manier met de Fit Brains Trainer. Met deze app train je je brein voor een beter geheugen, snel denken en een betere concentratie. Dat doe je met vele leuke spelletjes. Je behaalde resultaten kun je met die van andere gebruikers vergelijken.

De beste gezondheidsapps: De Sleep Better

Voldoende slaap verbetert niet alleen je gezondheid. Het doet je ook makkelijker afvallen. Tijdens je slaap blijven je spieren actief en verbranden energie (calorieën). Dat doet je dus meer opgeslagen vet verbranden en makkelijker afvallen. Voldoende slaap helpt je lichaam ook herstellen van de geleverde inspanningen van de voorbije dag. Hoe lang je moet slapen hangt van meerdere factoren af en verschilt dus van persoon tot persoon. Acht uur slaap per nacht wordt als ideaal aangenomen. Sommigen hebben daar nog niet genoeg mee terwijl anderen genoeg hebben aan vier uur slaap. Deze app geeft je inzicht in je slaappatroon zodat je gepast kun ingrijpen. Je krijgt zelfs te zien of overmatig alcoholgebruik, cafeïne of stress oorzaken zijn van je slecht slapen. Met de shleep of de Healy pas je je slaapgewoonten makkelijk aan.

Andere handige gezondheidsapps zijn zeker:

 • De SmokeFree: helpt je stoppen met roken
 • Breathing Zone: leert je op een gezonde manier te ademen
 • VGZ Mindfulness app: of de Healy leert je makkelijker omgaan met stress
 • MAX Geheugentrainer: is een leuke manier om je geheugen te trainen en mentaal fit te blijven
 • Hartfunctie- app: is vooral nuttig voor patiënten met hartritmestoornissen. Deze app monitort de hartslag die rechtstreeks naar de huisdokter kan gestuurd worden.
 • Mindfulness app: helpt je bewuster te leven door je te focussen op je omgeving en te mediteren
 • Thuisarts app: vertelt je wat je best kunt doen bij griep, hoofdpijn of kneuzingen. De Thuisarts geeft je ook alle onmisbare informatie over specifieke aandoeningen, over de symptomen, de oorzaken en zelftest die je informeren of je best wel of niet je huisdokter opzoekt.
 • Hulp op Zak- app: helpt je als je ziek wordt in het buitenland. Deze app geeft je alle informatie en tips over veelvoorkomende ziekten in het land waar je op dat moment bent. Je kunt de app ook voor vertrek raadplegen om te checken of je bepaalde inentingen nodig hebt.

De Healy ondersteunt je gezond en natuurlijk eet- en leefpatroon om gezond te eten, meer te bewegen, beter te slapen en chronische pijnen te verzachten 

Migraine De Healy is een gecertificeerd medisch product dat je helpt bij de behandeling van alle chronische pijn, fibromyalgie, skeletpijn, migraine, psychische aandoeningen zoals depressie, angst en bijbehorende slaapstoornissen. Het helpt je gezonder te eten, meer te bewegen, beter te slapen en chronische pijnen zoals migraine en chronische rugpijn te verzachten. De doeltreffendheid van dit revolutionair apparaat werd wetenschappelijk bewezen.

Wearable apparaat

De Healy is een klein wearable apparaat dat met je smartphone is verbonden. Zo wordt een er bepaalde frequenties (vergelijkbaar met radiogolven) naar de Healy gestuurd. Die frequenties zijn afgestemd op je lichaam. Iedereen heeft een bepaalde frequentie. Die is in de meeste gevallen niet optimaal. Foutieve frequenties zijn vaak oorzaak van allerlei vervelende aandoeningen waaronder chronische pijn.

De Healy helpt je gezonder te leven

Dit kleine apparaatje brengt je frequenties weer in evenwicht. Sluit de Healy aan op je lichaam met elektroden. Dat kan makkelijk met twee aangepaste polsbanden of via oorclips. Je kunt ook speciale kleefelektroden plaatsen op je pijnlijke punten. Naast migraine kun je met de Healy ook allerlei soorten chronische pijnen en slaapproblemen

Dit mag je verwachten

HealyDe Healy zorgt voor vele voordelen:

 • Maakt een complete lijst met gezonde en natuurlijke voedingsmiddelen die migraine voorkomen of verzachten
 • Ondersteunt de opname van alle gezonde voedingsstoffen uit je dagelijkse voeding
 • De frequentieprogramma’s zijn afgestemd op maar liefst 72 gezonde voedingsstoffen zoals hoogwaardige eiwitten,  vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels
 • Zorgt voor extra energie 
 • Maakt het gebruik van dure en vaak zinloze voedingssupplementen onnodig
 • Selecteert aangepaste DNA- frequenties. 
 • Heeft een individuele werking en is aangepast aan je persoonlijkheidstype, en de bepaling van je unieke DNA
 • Maakt persoonlijke boodschappenlijstjes met de meest geschikte voedingswaren die migraine voorkomen en verhelpen

Wil je de Healy veertien dagen GRATIS uitproberen? Dat kan via deze website

Author: Francois AppersHallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.