Beschermen tegen virussen kan ook op een natuurlijke manier

Beschermen tegen virussen

Wat kunnen we best eten om ons maximaal te beschermen tegen virussen? 

Constant en hevig hoesten, een vervelende loopneus, verstopte sinussen en hevige hoofdpijn. We kennen allemaal de symptomen van een virusbesmetting. Ze verstoren onze dagelijkse activiteiten zodat we er zo vlug mogelijk vanaf willen. Dat proberen we vaak met geneesmiddelen van bij de drogist of de apotheker zoals hoestsiropen en antihistaminica geven we deze raad. Dat is lang geen goed idee. Ze maken de virusinfectie vaak alleen maar erger. We bestrijden de symptomen het best met eenvoudige maar afdoende natuurlijke middelen. Die zorgen voor veel meer gezondheidsvoordelen en hebben weinig of geen bijwerkingen. En vooral: ze werken niet verslavend zoals dat met de meeste hoestsiropen wel het geval is.

Lees ook: Hoest stillen met deze natuurlijke kruiden + Recepten

Beschermen tegen virussen door hogere natuurlijke weerstand

Beschermen tegen virussen zoals het coronavirus doen we in de eerste plaats door ons immuunsysteem te versterken en onze natuurlijke weerstand te verhogen. Hoe hoger onze natuurlijke weerstand hoe kleiner ons risico op allerlei aandoeningen zoals griep, verkoudheden en een besmetting met het coronavirus. Ons natuurlijk afweersysteem beschermt ons tegen bedreigingen van buitenaf zoals virussen en bacteriën. Het herkent lichaamsvreemde micro-organismen en is vaak in staat ze onschadelijk te maken voor ze onze gezondheid echt bedreigen.

Lees ook: Koorts – Deze voeding helpt tegen koorts

Onze witte bloedcellen, lymfeklieren en milt beschermen tegen virussen

Zowel onze witte bloedcellen als onze lymfeklieren en onze milt spelen een hoofdrol in ons afweersysteem. Onze lymfeklieren bewaken onze gezondheid. Bij het passeren van een onbekend micro-organisme  reageren ze met de extra aanmaak van witte bloedcellen. Bij een keelontsteking bijvoorbeeld dringen virussen of bacteriën het slijmvlies van onze keel binnen. Onze lymfeklieren in de hals reageren onmiddellijk en zwellen op omdat ze witte bloedcellen aanmaken. Een slechte natuurlijke weerstand kent meerdere oorzaken. De belangrijkste zijn:

  • Een ongezond eetpatroon

  • Te weinig beweging

  • Een gebrek aan slaap

  • Stress

  • Het langdurig gebruik van bepaalde geneesmiddelen 

  • Een slechte gezondheidstoestand

Lees ook: Koortslip voorkomen of genezingsproces verkorten zonder geneesmiddelen

De gevolgen van een verminderde weerstand

Een verminderde weerstand laat allerlei micro-organismen toe zich verder te delen en te ontwikkelen. Daardoor zijn ze een belangrijke oorzaak van allerlei infecties die naast verkoudheden en griep ook aan de basis liggen van een longontsteking en een hersenvliesontsteking.

Beschermen tegen virussen met een gezond en natuurlijk eetpatroon

Natuurlijke voeding is ons beste wapen om ons te beschermen tegen virussen. Zo een gezond voedingspatroon bestaat uit veel verse groenten, fruit, onbewerkte noten, zaden en pitten, volkorengranen en volkorenproducten en vette vis. Verse kruiden en specerijen worden hierbij vaak vergeten maar zijn zeker even belangrijk. De beste kruiden en specerijen die je natuurlijke weerstand verhogen zijn vooral: knoflook, gember, chilipeper, oregano, kurkuma, kaneel, rozemarijn, tijm, koriander, basilicum, mosterd en mosterdzaad en peterselie.

Lees ook: Hormonen uit balans en hun invloed op je gezondheid en overgewicht

Beschermen tegen virussen met Vitamine C

Deze vitamine is bekend als opkikker van ons immuunsysteem en van onze natuurlijke weerstand. Je vindt vitamine C vooral in verse groenten en zeker in spruiten, spinazie, andijvie, sla, broccoli, bloemkool, in alle groene koolsoorten, in tuin- en waterkers. Ook in citrusvruchten zoals kiwi’s, sinaasappels, citroenen en limoenen, in grapefruits en minder in aardappelen. Vitamine C is zeer gevoelig voor hitte. Bij langdurig koken verliezen voedingsproducten veel vitamine C.

Beschermen tegen virussen met Vitamine D

Vitamine D is een van de meest doeltreffende middelen om je natuurlijke weerstand te verhogen. Deze belangrijke vitamine maken we niet zelf aan, wél door het zonlicht. Daarom is het zo belangrijk om dagelijks minstens een half uur in de buitenlucht te vertoeven. Ook bij slecht weer en zeker tijdens de winter. Vitamine D voorkomt of verkort het genezingsproces bij griep of verkoudheid. Vitamine D vinden we in kleine hoeveelheden vooral terug in vette vissoorten zoals in wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, sardienen makreel, sprot, haring en in ansjovis. Er wordt nu ook meer en meer vitamine D toegevoegd aan margarine, halvarine en aan bak- en braadproducten, vooral in Nederland.

Lees ook: Knoflook in een natuurlijk eetpatroon verbetert niet alleen je gezondheid

Beschermen tegen virussen met Gember

Gember heeft vele helende eigenschappen en is een krachtige ontstekingsremmer. Het beschermt vooral tegen verkoudheden, griep en spijsverteringsklachten. Gember zuivert ook ons lichaam van allerlei giftige afvalstoffen. Die zijn het resultaat van ons ongezond eet- en leefpatroon, van de vele lichaamsprocessen en ons slecht leef- en woonklimaat. Drink dagelijks enkele kopjes gemberthee en je zult het effect ervan al vlug ondervinden

Beschermen tegen virussen met voeding rijk aan zink

Zink geeft je immuunsysteem een geweldige boost en helpt snel tegen de vervelende symptomen van een verkoudheid zoals hoesten, niezen en een verstopte neus. Daarnaast optimaliseert het de werking van maar liefst 3000 eiwitten in het lichaam waarborgt. Het zorgt ook voor een gezonde spijsvertering.

Echinacea

Dit kruid barst van de gezonde voedingsstoffen en bevat een grote hoeveelheid zin. Dat werd zelfs wetenschappelijk bewezen. Het vermindert ons risico op verkoudheden met maar liefst 50 procent en verkort het genezingsproces met enkele dagen.

Beschermen tegen virussen met Oregano olie

Etherische olie van oregano beschermt ons maximaal tegen schadelijke virussen. Werd je toch slachtoffer van een virusinfecties? Dan zal deze olie onmiddellijk verzachting brengen en het genezingsproces opmerkelijk versnellen.

Beschermen tegen virussen met Kokosolie

Beschermt tegen bijna alle virussen. Kokosolie is rijk aan middellange-keten vetzuren (MCFA) waardoor het onmiddellijk de virale stoffen absorbeert. Daardoor breekt de bekleding van het virus en valt ze uiteen. Neem dagelijks tot twee eetlepels extra vierge kokosolie, zeker bij een beginnende verkoudheid. Dat voorkomt het vermenigvuldigen van het verkoudheidsvirus.

Beschermen tegen virussen met onbewerkte natuurlijke Honing

Onbewerkte natuurhoning zonder toevoegingen stimuleert ons immuunsysteem en verhoogt onze natuurlijke weerstand. Deze honing barst van alle gezonde voedingsstoffen en vooral van sterke antioxidanten, antivirale en antibacteriële voedingsstoffen. Voeg honing aan zoveel mogelijk gerechten toe en combineer het zoveel mogelijk met citrusvruchten, verse kruiden en specerijen en met appelazijn.

Lees ook: Wintervitaminen verhogen je weerstand voor minder winterkwaaltjes

Beschermen tegen virussen met Appelciderazijn

Appelazijn is krachtig alkaliserend. Het helpt tegen de koude en de vervelende symptomen van een virusbesmetting. Meng enkele eetlepels appelazijn met warm water, een theelepel onbewerkte natuurhoning zonder toevoegingen en een theelepel zelf geperste citroen. Met het dagelijks drinken van enkele kopjes van deze zelf gemaakte drank voel je je al vlug heel wat beter.

Andere manieren voor het maximaal beschermen tegen virussen

Naast een gezond en natuurlijk eetpatroon is voldoende ontspanning en slaap, meer lichaamsbeweging en een goede (hand)hygiëne onmisbaar om ons doeltreffend te beschermen tegen virussen, ook tegen het coronavirus.

Je maximaal beschermen tegen virussen doe je alleen in een natuurlijk eetpatroon zoals beschreven in de Afslank Receptenbijbel van Richard Ridder (gratis webinar)

Gezond vetpercentage

Author: Francois AppersHallo, blij je hier te mogen ontmoeten. Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie. Ik hoop je hier nog vaak te mogen begroeten.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.