Avocado is zonder de minste twijfel een van de gezondste vruchten ter wereld.  Het stimuleert niet alleen onze gezondheid, maar is bovendien uitstekend als hulp bij meer vet verbranden en makkelijker afvallen. Daar raken ook wij meer en meer van overtuigd. Doorslaggevend daarbij is dat nu ook wetenschappers het effect van avocado op overgewicht (h) erkennen. Daardoor is avocado erg populair. Niet alleen in de keuken, maar ook bij de velen die iets aan hun overgewicht willen doen.

Hoe gebruiken we avocado als gewaardeerde hulp bij afvallen?

In landen van Midden en Zuid- Amerika staan avocado’s dagelijks op het menu. Nu het ook wetenschappelijk vast staat dat avocado niet alleen geneest, maar ons ook makkelijker doet afvallen, is deze vrucht nu ook bij ons populair. Een avocado wordt tot 30 centimeter lang en weegt makkelijk twee kilo. Rijpe avocado’s laten hun schil makkelijk indrukken. Zijn vruchtvlees is super zacht en hemels lekker.

Avocado’s zijn ook één van de weinige vruchten die olie bevatten.

AvocadoEen deze olie zorgt er voor dat we meer opgeslagen lichaamsvet verbranden en makkelijker gewicht verliezen. En niet alleen het vruchtvlees, maar zelfs de pit is eetbaar en super gezond.

Makkelijk en snel afvallen met avocado

Zoals we hierboven konden lezen zijn avocado’s  een van de weinige vruchten die olie bevatten. Ze zijn ze ook een belangrijke bron van gezonde voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en onmisbare voedingsvezels. In avocado’s vind je:

 • Vitaminen: waaronder vooral  vitamine B6 en vitamine C
 • Mineralen: zoals kalium, ijzer en foliumzuur

Al deze gezonde voedingsstoffen zorgen voor:

 • Een sterker immuunsysteem
 • Meer natuurlijke weerstand
 • Meer spieren: Die zijn belangrijk tijdens onze afslankkuur. Ze verbruiken ook energie, zelfs in rust.
 • Snel herstel van onze spieren na inspanningen


Daarnaast barsten deze vruchten van hoogwaardige eiwitten. Die spelen een hoofdrol in ons vet verbrandingsproces en bij afslanken. Afvallen met avocado’s is geen wondermiddel. Dat lukt alleen in een gezond eetpatroon met gezond eten en voldoende beweging.

Avocado activeert je metabolisme

Avocado’s activeren je vetverbrandingsproces. Hoe sneller je vetverbranding werkt,  hoe meer opgeslagen lichaamsvet je verbrandt en hoe makkelijker je afvalt.

Vergroot ons verzadigingsgevoel

Sat danken we aan hun hoge concentratie aan voedingsvezels. Die geven ons een snel en langdurig voldaan gevoel. Dat zorgt er voor dat we minder eten en dus snel afvallen.

Avocado zorgt voor meer en sterkere spieren

En die spieren zijn belangrijk bij het afvallen. Ze verbruiken namelijk energie en verbranden calorieën, zelfs in rust en tijdens je slaap. Afvallen in een gezond eetpatroon vergroot je spiermassa en versterkt je spieren.

Avocado brengt je cholesterol weer in evenwicht

Dat doen ze door onze ongezonde LDL- cholesterol te verlagen en onze gezonde te verhogen. door onze slechte LDL- cholesterol te verlagen. Een gezond en evenwichtig cholesterolniveau helpt je makkelijker je gewicht te verliezen.

Avocado zorgt voor meer energie  

En activeert je vetverbrandingsproces.

Avocado verkleint je risico op veel voorkomende aandoeningen zoals:

 • Te veel opgeslagen vet en overgewicht
 • Aderverkalking
 • Hart en vaatziekten
 • Osteoporose of botontkalking
 • Hoge bloeddruk
 • Het vertragen van ons natuurlijk verouderingsproces: en zorgt zo voor een jonge, stralende en fluweelzachte huid
 • Diabetes

Eet dagelijks een avocado en je geniet maximaal van zijn vele gezondheidsvoordelen. Deze populaire vrucht is lekker in guacamole, in al je gezonde groenten en fruit slaatjes, in je volkoren pasta, deegwaren of in zilvervliesrijst.

Ook de pit van een avocado is super gezond

Wetenschappers deden al heel wat onderzoek naar de voordelen van avocado’s eten op onze gezondheid. Nu blijkt dat de pit van deze vrucht maar liefst tot 7 procent van onze Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid (ADH) gezonde voedingsmiddelen bevat. Die pit is erg bitter.  Om makkelijk alle gezonde voedingsmiddelen en sterke antioxidanten binnen te krijgen, snij je best de pit in vier stukken. Mix ze daarna in je blender tot poeder en meng dit bijvoorbeeld onder een zelf gemaakte gezonde smoothie. Een halve pit is genoeg voor een smoothie.

Gezond recept: exotische, bitterzoete smoothie met avocado, peer en mango

De ingrediënten: drie kopjes water of dezelfde hoeveelheid (amandel)melk voor een romige smoothie, een rijpe peer, een halve mango, een avocado, een halve gemixte avocado pit, enkele blaadjes spinazie, een eetlepel chiazaad of lijnzaad

De bereiding:

 • Doe alles in je blender en mix tot een romig drankje.
 • Plaats dit enige tijd in je koelkast.
 • Drink je zelf gemaakte smoothie bij voorkeur bij je gezond ontbijt.