Afvallen met Herbalife
Spread the love

Afvallen met Herbalife is vooral populair bij diegenen die snel veel overgewicht willen verliezen. Dat doe je in het Herbalife dieet vooral met maaltijdvervangers en eiwitshakes.

Deze worden gecombineerd met het slikken van voedingssupplementen om een tekort aan gezonde voedingsstoffen zoveel mogelijk te voorkomen. 

Afvallen met Herbalife betekent dat je dagelijks slechts één min of meer normale maaltijd eet. 

INHOUDSOPGAVE

Kortom, is afvallen met Herbalife wel zo’n goed idee en en hoe zit het achteraf met het gevreesde jojo effect? 

Afvallen met Herbalife

Gemakkelijker afvallen en meer opgeslagen vet verbranden doe je alleen in een gezond voedingspatroon.

Dat bestaat uit natuurlijke voeding, dus zonder toevoegingen, met veel hoogwaardige eiwitten en voldoende gezonde vetten en koolhydraten.

In de hoop hun aanslepend gewichtsprobleem zo vlug mogelijk op te lossen, eet de meerderheid zo weinig mogelijk.

Maar dat is zeker geen goed idee.

Afvallen met Herbalife: Hoeveel calorieën is dagelijks toegestaan?

Als je extreem weinig eet zoals met een crash dieet, reageert je lichaam door meer vet op te slaan in plaats van het te verbranden.

Bij gebrek aan energie zal het dan dit opgeslagen vet aanspreken.

Afvallen met HerbalifeAfvallen doe je alleen door minder calorieën op te nemen dan je er dagelijks verbrandt.

Maar dat terugschroeven van de hoeveelheid calorieën is niet onbeperkt.

Mannen hebben dagelijks wel meer calorieën nodig (tussen de 2100 en 2500) dan vrouwen.

Voor deze laatsten ligt de limiet tussen 1800 en 2000 calorieën per dag.

Diëtisten berekenden dat je nooit minder 500 calorieën minder mag eten  dan je dagelijks nodig hebt.

In een Herbalife dieet eet je maximaal 1200 calorieën.

En dat is te weinig om gezond te zijn.

Afvallen met Herbalife verloopt in twee fasen.

Afvallen met Herbalife verlooft in twee fasen, namelijk:

De eerste fase of Afslankfase:

Bij de start van je dieet met Herbalife vervang je twee maaltijden door een Herbalife- shake. Die bestaan hoofdzakelijk uit kruiden.

Je eet dagelijks dus nog slechts één gezonde maaltijd.

Je combineert de shakes met het dagelijks slikken van enkele voedingssupplementen.

Eens je streefgewicht bereikt volgt de tweede fase.

De tweede fase of stabilisatiefase.

Afvallen met HerbalifeDaarmee wil men het zo gevreesde jojo effect voorkomen om je bereikt streefgewicht  behouden.

Je vervangt nu nog één klassieke maaltijd door een Herbalife- shake.

Daarnaast kies je voor twee gezonde maaltijden.

Afvallen met Herbalife: beschik je over voldoende gezonde voedingsstoffen?

Afvallen met deze Herbalife- shakes is een gemakkelijke manier om je teveel aan opgeslagen vet en overgewicht kwijt te spelen.

Herbalife- shakes zijn immers gemakkelijk te bereiden.

Maar krijg je op deze manier wel alle gezonde voedingsstoffen naar binnen die je nodig hebt om dagelijks gezond te blijven functioneren?

Naast het weinig tijdrovende karakter van afvallen met Herbalife zijn aan deze manier van afvallen ook heel wat nadelen.

Afvallen met Herbalife: de belangrijkste nadelen

Eens ermee  gestopt vliegen de kilo’s er zo weer aan

En dit als gevolg van het gevreesde jojo effect.

Afvallen met HerbalifeAfvallen met Herbalife is vergelijkbaar met een crash dieet.

Met een zinloos en ongezond crash dieet krijg je te weinig calorieën naar binnen waardoor je lichaam reageert en uiteindelijk meer vet opslaat dan het verbrandt.

Afvallen met Herbalife kun je nooit levenslang volhouden zoals dat met een gezond voedingspatroon wel het geval is.

Eens naar je oude (lees ongezonde) eetgewoonten overgeschakeld weeg je al vlug meer dan bij de start van je Herbalife dieet.

Afvallen met Herbalife: je moet extra voedingssupplementen slikken

Afvallen met Herbalife is gebaseerd op maaltijdvervangers en vooral op eiwit shakes.

Shakes kunnen onmogelijk een gezonde en natuurlijke maaltijd vervangen

Als je geen extra voedingssupplementen slikt zul je al vlug met een tekort aan gezonde voedingsstoffen te kampen hebben. 

Afvallen met Herbalife: je mist de vele voordelen van natuurlijke voeding

Alleen een gezond eet- en leefpatroon met uitsluitend natuurlijke voeding doet je op een gezonde manier afvallen. Je herkent natuurlijke Afvallen met Herbalifevoeding aan hun weinige ingrediënten, maximaal één.

Door te kiezen voor afvallen met Herbalife mis je ook de vele gezondheidsvoordelen van natuurlijke voeding.

Om dit enigszins te compenseren moet je dagelijks dure voedingssupplementen slikken en dat maakt Herbalife nog duurder dan het al is.

Afvallen met Herbalife is duur

Afvallen met Herbalife is inderdaad duur en wat erger is: het lost je gewichtsprobleem zeker niet op.

Het maakt alleen je bankrekening heel wat lichter.

Zo kost een shaker al vlug 50 euro en de prijzen van de maaltijdvervangers en de shakes zijn in verhouding.

By Redactie

Hallo,Ik ben Francois, als copywriter en webredacteur eigenaar van deze website. Van jongs af was ik geïnteresseerd in alles wat met gezondheid, overgewicht en gezonde voeding te maken had. Zelf ben ik voedings- en gewichtsconsulent, en wil ik deze kennis met zoveel mogelijk geïnteresseerden delen. Schrijven, publiceren, en kennis delen is mijn grootste passie.Al uw suggesties, vragen, verbeteringen en alle andere opmerkingen zijn steeds welkom op redactie@mail.com

6 thoughts on “Afvallen met Herbalife gezond of toch niet aan te raden?”
 1. Beste meneer Appers,

  Graag reageren wij als PR-agency van Herbalife toch even op het artikel dat u publiceerde (https://www.leefnugezonder.be/afvallen-met-herbalife-gezond-of-toch-niet-aan-te-raden) over de Herbalife-producten en de manier van gebruiken. We begrijpen dat u een kritische blik heeft op de producten van Herbalife Nutrition en dat is op zich geen probleem. Toch willen we u graag attent maken op een aantal feitelijke onjuistheden in uw beweringen en u verzoeken deze bij te stellen.

  Allereerst wensen we duidelijk te maken dat Herbalife op geen enkele manier promoot om snel af te slanken door normale maaltijden te vervangen door shakes uit ons productgamma. Herbalife is een bedrijf dat vooral een gezonde levensstijl promoot, met verantwoorde voeding die gecombineerd wordt met beweging.

  Gezonde voeding start voor ons met kwaliteitsvolle, voedzame en zorgvuldig geoogste ingrediënten die je in het juiste evenwicht eet. Het draait om de juiste hoeveelheid proteïnen, vezels, vitaminen en mineralen. Natuurlijke voedingswaren zoals vers fruit, groenten en vetarme proteïnen vinden we dus wel degelijk heel belangrijk. En we raden aan om dit eventueel aan te vullen met voedingssupplementen of maaltijdvervangers, om zeker te zijn dat je alle voedingsstoffen binnenkrijgt. Het is dus zeker niet de bedoeling om zoveel mogelijk maaltijden te vervangen.

  Het is ook onwaar dat Herbalife de consumptie van natuurlijke voeding ontraadt of aanmoedigt om zo weinig mogelijk te eten. Het gaat er ons vooral om dat elke calorie die je eet voedzaam is en een functie heeft. Daarom zijn de shakes, recepten en dranken zo ontwikkeld door 300 wetenschappers en 36 PhD’s dat er geen enkele ‘lege’ calorie in zit. Het aantal calorieën kun je bovendien niet generaliseren. Dit is voor iedere persoon anders. Daarom geven de Herbalife coaches heel persoonlijk advies over hoe je de producten op de best mogelijke manier gebruikt.

  Herbalife is het er dan ook absoluut mee oneens dat afvallen met Herbalife vergelijkbaar is met een crashdieet. Integendeel. We staan voor een gezonde, actieve levensstijl. Daarom stimuleren we onze klanten ook om te bewegen en reiken we hen vele gezonde recepten aan via het MyFoodboost-platform.

  We zouden het dan ook appreciëren als u deze foutieve informatie zou willen rechtzetten. Wij zijn graag en steeds beschikbaar voor extra informatie, als u dat wenst.
  Via deze link vindt u alvast wat meer informatie: http://herbalifeproductbrochure.com/be/nl/book.html#page=10-11

  Vriendelijke groet

  Karen Sleurs
  PR Director RCA
  In naam van Kobe Vanhaecke
  Country Director Belgium, The Netherlands, Malta Herbalife

 2. Beste,

  Ik heb jullie artikel met volle aandacht gelezen en kan me wel deels terugvinden in de dingen die jullie schrijven maar zeker niet alles. Als regelmatig gebruiker van de producten voel ik me wel gezonder en fitter. Het aankaarten van het afslanken als hoofdzaak lijkt mij ook redelijk ver gezocht er zijn meer producten dan alleen de producten die je kan gebruiken om af te slanken. Zo gebruik ikzelf enkel sportsupplementen waar ik zeer tevreden van ben… De prijs van de producten kan ik zeker tegenspreken. Ik betaal zeker geen 50€ de eerste keer ben heb ik een lichaamsanalyse gehad en betaalde ik wel meer maar na wat rondzoeken op het internet ben ik al snel bij een website uitgekomen die de producten aan een goedkopere prijs aanbied. Mocht je het willen nakijken http://www.herbalwinkel.com en tevens een top service en online opvolging…

  Wat je schrijft verifeerd mogelijk wat er zich in de gedachten van de meeste mensen speeld maar de realiteit is zeker anders zegt mijn ervaring.

  Bedankt

  Groetjes
  jM

  1. Zoveel te beter Jonas. Maar wat afslanken betreft (en daar maakt het bedrijf volop reclame mee) spreek ik samen met duizenden anderen uit ervaring. Je moet de producten LEVENSLANG NEMEN.

   Doe je dat niet, dan vliegen de kilo’s er na het stoppen vlugger weer aan dan je ze verloor…

   Met gezonde groeten,

   Francois,

   Leefnugezonder

 3. Herbalife-shakes bevatten soja-proteïnes en fructose, dat zijn traag verteerbare eiwitten en koolhydraten. Dat is een goede zaak.

  Het wordt verrijkt met tal van vitamine-toevoegingen, waarover er al heel wat literatuur bestaat die aanduidt dat deze minder goed tot niet worden opgenomen door het lichaam. Bijkomend bevatten de shakes erg weinig voedingsvezels, zodat je bijvoorbeeld vruchten of havermout dient toe te voegen voor een redelijke maaltijd.

  Nochtans is het eenvoudig gevarieerd en gezond te eten zonder shakes. Alleen worden daar vooral groentewinkels rijker van, en geen multinational. Geniet van volkorenbrood, suikervrije confituur, havermout, vette vis, kip, rauwkost en fruit!

  1. Dag Carl,

   Bedankt voor je toelichting. Nog dit: als je stopt met Herbalife vliegen de kilo’s er sneller aan dan je ze verloor. Wat dit betekent? Herbalife ruikt naar een ongezond en bovendien duur crash dieet. Je gezondheid verbeteren en verantwoord afvallen doe je alleen met gezond en natuurlijk eten en voldoende bewegen. Geniet dus verder van je volkorenbrood, suikervrije voeding, havermout, vette vis, kip, kalkoen, groenten en fruit. Je bent goed bezig…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Optimized by Optimole