Soep maken waarmee je tot maar liefst 7 kilo afvalt in amper 1 week onmogelijk? Zeker niet, soep is uitstekend om ons op een gezonde manier te helpen om meer opgeslagen lichaamsvet te verbranden en gemakkelijker gewicht te verliezen. Als je doet wat in dit artikel wordt uiteengezet, ben  je op relatief korte tijd ook van je dikke buik verlost.

Soep stimuleert tegelijkertijd onze algemene gezondheid. Met zo’n gezond eetpatroon waarin het eten van soep centraal staat, zullen we ons fitter, energieker, vitaler én beter in ons vel voelen dan ooit tevoren.

Dat mag niemand verwonderen. Soep maken om afvallen mogelijk te maken, bestaat uitsluitend uit de juiste groenten die onze vetverbranding extra te activeren. Dat is nodig om snel afvallen mogelijk te maken.

Welke soep maken we het best om tot 7 kilo afvallen in 1 week mogelijk te maken?

Soep maken om gemakkelijker gewicht te verliezen, wilt uiteraard niet zeggen dat je tijdens je afslankkuur alleen maar soep mag eten. Zo’n eenzijdig en weinig gevarieerd voedingspatroon zou ons al vlug opzadelen met een ernstig tekort aan gezonde voedingsstoffen. Dat zou onze algemene gezondheid ernstig in gevaar brengen.

Een niet te onderschatten voordeel van soep maken tijdens het afvallen is, dat het een afslankmethode is voor alle seizoenen. Zelfs tijdens de warmste zomermaanden. Dan is er immers verfrissende, koude gazpacho.

Soep barst van alle mogelijke, gezonde voedingsstoffen

Soep barst van verse groenten. Het is dus ook interessant voor mensen die niet zo houden van de smaak van groenten. Met soep als welkome hulp om je dikke buik kwijt te spelen en je streefgewicht te bereiken, krijgen we meteen voldoende groenten en gezonde voedingsstoffen naar binnen om iedere dag weer gezond te blijven functioneren. Dat is duidelijk anders dan met de vele, ongezonde crash diëten.

Soep maken om af te slanken, doen we uitsluitend met een zo breed mogelijke waaier aan verse seizoensgroenten. Dus zonder toevoeging van vlees, bouillon, of deegwaren.

Soep maken om af te vallen doen we uitsluitend met water, verse groenten en kruiden als smaakmakers.

Daarvoor gebruik je minstens 600 gram verse groenten op één liter water. Dat is voldoende voor vier personen, zodat één liter soep ons minstens 150 gram groenten oplevert. Of de helft van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

Soep maken zorgt voor voldoende water

Interessant is ook dat soep ons niet alleen gemakkelijker aan de aanbevolen dagelijkse dosis groenten helpt. Soep zorgt er tevens voor dat onze vochthuishouding op peil wordt gehouden. Eén portie soep is goed voor gemiddeld 250 milliliter water. Eet soep niet alleen voor je warme maaltijd, maar ook als gezond tussendoortje. Dat brengt je veel vlugger aan je minimum 2,5 liter water per dag.

Water spoelt ons lichaam schoon, en vergroot ons verzadigingsgevoel, waardoor we automatisch minder eten.

Dat is weer een belangrijk voordeel van soep in onze strijd tegen overgewicht. Soep vult sneller onze maag, waardoor die signalen stuurt naar onze hersenen dat we verzadigd zijn. Drink voor iedere maaltijd een kom soep. Daardoor zal je veel minder eten, en toch geen honger lijden.

Soep maken met stukjes groenten is te verkiezen boven gepureerde soep. Niet gepureerde groenten zorgen voor een maximaal verzadigingsgevoel.

Soep maken zorgt voor onmisbare vitaminen en voedingsvezels

Onbewerkte soep zelf maken met alleen water en groenten; zorgt voor de grootste dosis vezels, vitaminen en mineralen. Tijdens het koken gaat daar een deel van verloren, maar sommige stoffen in groenten komen tijdens het koken zelfs beter tot hun recht. Dat is bijvoorbeeld het geval met lycopeen, een belangrijk bestanddeel van tomaten. Gekookt kan ons lichaam deze stof beter opnemen. Dat is ook zo met bètacaroteen uit wortelen.

Voeding rijk aan lycopeen: vertraagt de ontwikkeling van sommige soorten kanker (borstkanker), verkleint je risico op hart- en vaatziekten. Lycopeen is aanwezig in alle rode vruchten

leefnugezonderbuttonGROENEVVoeding rijk aan bètacaroteen: helpt bij hart- en vaatziekten, staar, de ziekte van Alzheimer, depressie, epilepsie, hoofdpijn, migraine, brandend maagzuur, de ziekte van Parkinson, artritis en psoriasis

Soep maken om af te vallen

Soep maken om af te vallen is gezond, maar past alleen in een gezond eetpatroon, met gezond eten en voldoende bewegen. Als je daarmee rekening houdt, zal je zeker je overgewicht en je dikke buik verliezen en gemakkelijker afvallen.

Tips die je zeker in acht moet nemen bij zelf soep maken:

  • Soep maken om af te vallen doe je uitsluitend met water en verse seizoensgroenten
  • We brengen onze soep op de gewenste smaak met verse kruiden, en zeker niet met zout
  • Gebruik zeker geen vlees, deegwaren of bouillon, maar evenmin room, of boter

Soep maken met deze recepten en gezond afvallen

Van koolsoep is bekend dat het ons helpt meer vet te verbranden en af te vallen.

Gebruik geen kant- en- klare soepen om af te vallen. Afslank soepen maken doe je zelf

  • De ingrediënten voor koolsoep: 6 grote uien, 3 grote tomaten, 1 witte kool, 3 groene paprika’s, 1 bos soep selder, 4 wortelen, 1 pakje (groente)mix, peterselie, rozemarijn, oregano, tijm, knoflook en chilipepers. Je kan variëren door de witte kool en de paprika’s te vervangen door broccoli en een halve kilo spruiten
  • Courgette- of broccolisoep: fijn gesneden courgette of broccoli, een grote en in stukjes gesneden aardappel, verse kruiden zoals peterselie, rozemarijn, tijm, laurier, knoflook, oregano, peterselie…
  • Bleekseldersoep: 6 grote uien, 2 groene paprika´s, tomaten, 1 bosje bleekselderij, 1 wortel, 1 pakje soepmix, verse kruiden en zeker basilicum en oregano
  • Wortelsoep: 1 halve witte kool, 3 tomaten, 4 wortels, 1 bos soep, 8 champignons, 5 grote lente uien, 2 groene paprika’s, 1 rode paprika en verse kruiden
  • Tijdens je afslankkuur met soep gebruik je ook: zwarte- en bosbessen, veel water, thee zonder suiker en zwarte koffie zonder suiker
  • Gebruik tijdens je afslankkuur met soep geen: brood, koolzuurhoudende frisdranken, alcoholische dranken en gebakken recepten

Jij wilt toch ook gemakkelijker vet verbranden en sneller afvallen?

En dat lukt je perfect met dit Vet Verliezen 1.0 Programma. Dat hielp in een recordtempo al meer dan 10000 Belgen en Nederlanders definitief van hun dikke buik af.

Ben jij de volgende?